Puolustajana pelannut Huhtala ratkaisi Jokereiden voiton

Jokerit otti torstaina tärkeän vierasvoiton kaatamalla KHL:ssä HK Vitjazin vieraskaukalossa maalein 4–1. Jokerit nousi maalin takaa-ajosta ensin tasoihin ja lopulta selvään voittoon kolmannen erän kolmella osumalla.

Sairastumisen ja pienen kolhun vuoksi jokeripuolustajat Juho Rautanen ja Rasmus Rissanen olivat sivussa Vitjaz-ottelusta. Heitä nousi paikkaamaan laitahyökkääjänä tunnettu Tommi Huhtala, joka pelasi Jokereiden toisessa puolustajaparissa yhdessä Sami Lepistön kanssa.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, niin varmaan alle 10-vuotiaana olen viimeksi ollut pakkina. Ei sitä oikein tiennyt, mitä odottaa. Oli ihan hauskaa lähteä katsomaan avoimin mielin, miten homma menee. Vähän yritin Lepistöltä kysellä ennen peliä, miten siellä pitäisi toimia, Huhtala kertoi.

Huhtalan puolustajan ura ei alkanut kovin valoisasti, kun Roman Horak iski maalin edestä Vitjazin johtoon heti Huhtalan ja Lepistön ensimmäisessä vaihdossa.

Huhtala kuittasi ottelun alun takaiskun iskemällä komean 2–1-voittomaalin kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla.

– Kyllä siellä kävi pari aika karkeaa virhettä, onneksi oli hyvä pakkipari, joka sitten paikkasi niitä. Se eka maali meni kyllä ihan minun piikkiini. Piti vähän yrittää paikata sitä. Ihan hyvä juttu, että onnistuin, Huhtala naureskeli.

Jokerit päättää kiekkovuotensa lauantaina Slovan Bratislavan vieraana.