Pietarin SKA juhli Kaisaniemen täpötäysien katsomoiden edessä - "Ison yleisön tunnelman kyllä aisti"

Kaisaniemessä oli väkeä silmänkantamattomiin, kun Jokerit ja Pietarin SKA kohtasivat KHL:n ensimmäisessä ulkoilmaottelussa. Kuva: Toni Hekkala/All Over Press

KHL:n yleisöennätys on nyt 17645. Komea väkimäärä todisti, miten Pietarin SKA kukisti Kaisaniemen ulkoilmaottelussa Jokerit maalein 3–4.

Yleisöllä tosin oli vaikeuksia mahtua katsomohin.

– Tätä oli pitkään odotettu. Kyllä sitä jo aamulla herätessä mietti, että on hieno ilta tulossa. Hieno tapahtuma, mutta voittoa ei saatu, se harmittaa. Vähän enemmän lunta oli jäällä kuin hallissa, mutta muuten jää oli hyvä, Jokerien nuori tähtihyökkääjä Eeli Tolvanen kuvaili tiedotteessa.

Etenkin avauserässä Jokerit oli vaikeuksissa. SKA siirtyi 1–0-johtoon, kun Ilja Kovaltshuk laukoi takanurkkaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Henri Ikonen tasoitti Peter Reginin syötöstä vain hieman yli minuuttia myöhemmin, mutta Jarno Koskiranta laukoi maalin edestä vieraat 2–1-johtoon ennen ensimmäistä erätaukoa.

– SKA:ta vastaan alku on ollut meille aina vähän vaikea. He olivat pelipäällä ja tulivat kovaa. Taitavia jätkiä, jotka pysyvät hyvin kiekossa, siihen on vaikea mennä rikkomaan. Kaksi viimeistä erää olivat meiltä joukkueena hyviä, Tolvanen kuvaili.

Jokerit tasoitti toisessa erässä, kun Tommi Huhtala latasi 2–2-osuman Marko Anttilan syötöstä, mutta Vadim Shipatsjov ja Sergei Kalinin veivät vieraat jo kahden maalin johtoon.

Jokerit-kannatushuudot täydeltä stadionilta siivittivät Jokerit kolmannen erän kiriin, kun Nicklas Jensen kavensi ylivoimalla neljä ja puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä.

– Näissä peleissä saa huudella ja pelata kovaa, nautin siitä kyllä. Harmittaa se ensimmäinen erä, jotenkin jäi tunne vajaaksi, Kopissa oli hyvä fiilis, mutta kentällä olimme vähän sukkasilteen. Toisesta erästä eteenpäin olimme hyvin mukana, ei ihan riittänyt, Anttila kuvaili.

Myös Jesse Joensuu harmitteli heikkoa peliä, mutta kiitteli ulkoilmaottelun tunnelmaa.

– Tosi hieno matsi, mutta tappio harmittaa. SKA oli todella hyvä, kuten aina meitä vastaan. Ottaa päähän etenkin siksi, kun oma peli ei oikein kulkenut, joten tappion harmitus kertaantuu. Ison yleisön tunnelman kyllä aisti, Joensuu sanoi.

–  Jotenkin peli tuntui tässä ulkojäällä vauhdikkaammalta. Pienempi kaukalo, eikä tilaa yhtään. Ainakin minun luistelutyylilläni sai tehdä koko ajan hommia.