Petrell: Isot maalit tehdään aina tyylillä

Ilta ei olisi voinut olla parempi: Lennart Petrell sai sata maalia täyteen ja HIFK voitti neljän tappion jälkeen. Europhoto/Jukka Rautio.

Isot maalit tehdään aina tyylillä, oli HIFK:n kapteenin Lennart Petrellin näkemys maalistaan, joka oli ottelun ensimmäinen ja jäi samalla voittomaaliksi. HIFK katkaisi tappioputkensa, joka tietysti lämmitti kapteenia.

Maali tuli, kun ottelua oli pelattu lähes 15 minuuttia. Lennu sai syötön maalin eteen, pujotti kiekon jalkojensa välistä ja ohjasi sen maalin. Tämä oli uran sadas maali HIFK:ssa ja samalla Liigassa.

Täysosuma on hänelle kauden neljäs.

- Kieltämättä sata oli taakka. Aika kauan olin ysiysissä. Se on tärkeä maali minulle, mutta se oli samalla iso maali koko joukkueelle. Ennen joulua pelimme oli jo hyvässä mallissa, mutta sitten jouduimme tappioputkeen. Vähän sellaista vuoristorataa se on ollut kauden mittaan. Mutta olemme tehneet hyvin töitä. Tappiot olivat jo aistittavissa. Jatkossa niihin pitää puuttua heti, hän sanoi.

Uran sadas liigamaali oli tietysti hyvin mielessä, mutta ensimmäinen on jo hiukan kadonnut.

- Bluesia vastaan sen tein, kun pääsin vakituisesti liigajoukkueeseen. Mutta yksityiskohdat ovat kadonneet.

Petrell nousi HIFK:n liigajoukkueeseen ensimmäisen kerran vielä junnuikäisenä kaudella 2003-04. Hän pelasi tuolloin liigassa jo kahdeksan ottelua, mutta päähuomio oli vielä A-nuorissa ja syytä olikin: HIFK voitti tuolloin ikäluokan mestaruuden.

Vakituisesti Lennu pelasi liigajoukkueessa seuraavasta kaudesta lähtien tehden silloin myös ensimmäisen liigamaalinsa. Hän pelasi seitsemän kautta jakson huipentuessa Suomen mestaruuteen keväällä 2011. Petrell oli tuolloin huippuvireessä. Vain muutaman ensimmäisen finaalipelin väliin jääminen pudotti hänet pois arvioinnissa pudotuspelien parhaasta pelaajasta. Mutta Tony Söderholm ei ollut huono valinta.

Oli selvää, että huippukauden jälkeen hän lähtisi ulkomaille. Petrell pelasikin kaksi seuraavaa kautta NHL:n Edmonton Oilersissa. Ulkomaan kierros jatkui Sveitsissä, jossa Geneve Serveten riveissä tuli Spengler Cupin voitto. Hienot mestaruudet jatkuivat Petrellin siirryttyä Ruotsiin Luleå HF:n riveihin. Seura voitti silloin CHL:n.

Vuonna 2016 Petrell palasi HIFK:hon. Silloin hänet valittiin varakapteeniksi. HIFK:n kapteeni Petrell on ollut tämän kauden alusta.