Pelicansin Matikaisella mairea virnistys: "Jukan tähtisikermä oli hätää kärsimässä"

Pelicans-Tappara 2-1 vl.

Lähtökohdat: Pelicans lähti peliin neljä pistettä vieraidensa edellä. Tapparan peli kotimaisessa Liigassa on takunnut syksyllä. Neljästä viime pelistään kymmenen pistettä saalistanut lahtelaisjoukkue hävisi kotiavauksensa Sportille, mutta oli voittanut seuraavat neljä kotipeliään yhtä vaille maksimipistein. Tapparalla ei ollut matkapeleistään haettuna yhtä Porista saatua pistettä enempää.

Pelicansille kauden toisen maalinsa tehnyt laitahyökkääjä Aleksi Rekonen on edustanut 24-vuotiaaksi mennessä jo viittä liigaseuraa. Tässä hän on Sportin peliasussa. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

1. erä: Pelicans hallitsi tapahtumia ensimmäisen 20-minuuttisen. Erän maalin viimeisteli ylivoimalla paluukiekon verkkoon painanut Aleksi Rekonen, jolle osuma oli kauden toinen. Jäähyllä istui kampituksesta Kristian Kuusela, jonka ketjussa Jan-Mikael Juutilainen ja Sebastian Repo ovat aivan eri taajuuksilla.

2. erä: Tappara sai hieman enemmän otetta, mutta Pelicans taisteli viidennen peräkkäisen erän ilman päästettyä maalia. Manseen jääneiden Tyler Redenbachin ja Teemu Nurmen paikan yhä yskineessä ylivoimassa olivat ottaneet Jan-Mikael Järvinen ja Sebastian Repo, jolla oli selvästi paljon näyttöhaluja Lahdessa. Kesken viime kauden Pelicansista Tapparaan selvinnut Repo pelasi tämän kauden ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa.

3. erä: Tappara pääsi pisteeseen kiinni, kiitos lähinnä Pelicansin väärän vaihdon alivoimapelinsä aikana. Suhteellisen heikkoa ylivoimapeliä alkukaudesta esittänyt Tappara onnistui maalinteossa kahden pelaajan ylivoimalla. Pakkopelistä ei tosin voinut puhua, kun kapteeni Jukka Peltola heilutti verkkoa rannelaukauksella aloituskaarelta vain kahdeksan sekuntia Juhani Jasun hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen.

Jatkoaika: Tapparalla oli kaksi makeaa paikkaa voittomaalin tekemiseen, mutta tamperelaisittain valitettevasti herkullisimmassa tilanteessa kasvotusten Pelicans-vahti Janne Juvosen kanssa oli puolustaja Mikko Lehtonen, jonka taidot eivät riittäneet onnistuneeseen harhautukseen.

Ratkaisu: Voittomaalikisan ainoa onnistuja oli isäntien Borna Rendulic, jonka harhautus oli liikaa Tappara-vahti Dominik Hrachovinalle.

Ottelun hahmo: Pelicansin Iikka Kangasniemi ei ole enää pelkkä hyökkäyspään kiekollinen hyrrä. Taituri puolustaa tunnollisesti takakarvaten pitkästäkin matkasta ja taklaa myös ärhäkästi.

Erikoista: Jukka Peltolasta on kasvanut kolmekymppisenä kaiken osaava yleismies. Aiemmin Peltola oli alivoiman erikoismies, mutta nykyään hän pelaa puolet Tapparan vaihdoista niin ali- kuin ylivoimallakin. Peltolalle ylivoimamaali oli kauden ensimmäinen, maali yleensäkin viides. Peltola on tehnyt SM-liigan runkosarjassa 79 maalia, joista kymmenen ylivoimalla ja yhdeksän alivoimalla. Tosin ylivoimamaaleista kuusi on syntynyt kolmen viime kauden aikana.