Pelicans oli tylympi viimeistelijä Porissa - Ässille taas kotitappio

Antoine Laganière katkaisi pitkän maalittoman putkensa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tulos: Ässät-Pelicans 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)


Ratkaisu: Peli oli suhteellisen tasainen. Ässillä oli enemmän maalipaikkoja, mutta Pelicans oli paikoissaan tylympi. Ottelu oli monella tavalla ympäripyöreä, ja voittaja olisi voinut olla kumpi tahansa. Pelicansin suuri vahvuus oli se, ettei joukkue nitkahtanut heikompien vaiheiden jälkeen, vaan sai pelaamisestaan aina uudestaan kiinni. Ässille suurin murheenkryyni oli viimeistelyn tehokkuus. Janne Juvonen torjui peräti 34 kertaa, kun Ässien Andreas Bernardille koppeja tuli vain 19.


Lähtökohta: Ässät lähti peliin isojen loukkaantumisten kanssa. Joukkueelta puuttui kokoonpanosta peräti yhdeksän pelaajaa. Mukana oli muun muassa Mestiksen maalipörssiä johtava Aki Juusela, jonka Ässät lainasi TuTosta yhden pelin ajaksi. Hän esiintyi edukseen. Pelicansille taisto oli vuoden 2018 ensimmäinen. Edellisestä neljästä pelistään joukkue oli voittanut kolme ja ainoa tappiokin oli tullut vasta voittomaalikisan jälkeen. Ässät oli ennen peliä viisi pistettä lahtelaisten edellä.


1. erä: Avauserä oli tasainen. Pelicans iski siinä ainoan maalin, kun Libor Sulak osui ylivoimalla. Tasakentällisin Ässät oli pienen pienen piirun verran edellä, mutta Pelicans sai erän molemmat ylivoimat. Niiden avulla joukkue pystyi tekemään eroa vastustajaansa.


2. erä: Ässillä oli hyviä paikkoja, mutta Juvonen oli Pelicansin maalilla erinomainen. Ässät pääsi kokeilemaan viimeistelyä kahden miehen ylivoimallakin, mutta terävyys puuttui. Hyvistäkin paikoista viimeistely saatiin näyttämään vaikealta. Kaikkineen porilaiset olivat aktiivisempi osapuoli, mutta laukauksia ei nähty suurta määrää. Juvonen oli silti ilman muuta erän paras pelaaja.


3. erä: Ässät tasoitti, kun kolmatta erää oli pelattu tasan minuutti. Antoine Laganière nousi röyhkeästi maalilla ja viimeisteli. Edellisen kerran hän oli osunut marraskuussa. Ässät oli muutenkin kiekollisesti edellä ensimmäiset minuutit. Pikku hiljaa Pelicans pääsi peliin kiinni, ja joukkue onnistui iskemään johtomaalin kahdeksisen minuuttia ennen loppua. Osuman teki Hannes Björninen. Ässät ei johtomaalin jälkeen huippupaikkoja saanut, vaan Pelicans puolusti tiiviisti. Viimeisen mahdollisuuden vei Sami Lähteenmäen 2+2 minuuttia korkeasta mailasta pari minuuttia ennen loppusummeria.


Kommentti: Oli todella mukava päästä kokeilemaan vauhtia Liigassa usean vuoden tauon jälkeen. Se on hyvä palkinto mainiosta alkukaudesta Mestiksessä, edellisen kerran Liigassa Ässissä mestaruuskaudella 2013 pelannut Aki Juusela mietti.