Pelicans alkoi vihdoin näyttää voittavalta joukkueelta - edelliskausien ylivoimatykille vasta kauden kolmas maali

Pelicans–SaiPa 3–0

Voitot 1–1

Ratkaisu: SaiPalta puuttui viimeinen palo. Vieraita ei liiemmin lahtelaismaalilla edes näkynyt. Pelicans hallitsi peliä ja rakensi paikkoja, vaikka tekikin maalinsa enemmänkin vahingossa auenneista paikoista.

Juha Leimu laukoi vasta kauden kolmannen maalinsa tehtyään Pelicansilla kolmannessa erässä johtomaalin 2-0. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lähtökohdat: Runkosarjassa voitot lukemin 3–3 tasanneet joukkueet vetävät lyhyen puolivälierien karsinnan, joka alkoi kahta päivää aiemmin Lappeenrannassa kotijoukkueen voitolla maalein 4–2. Pelicans jatkoi samaa heikkoa menoaan, jota joukkue esitteli jo runkosarjan loppuvaiheissa. Lahtelaisrivistössä näkyi myös muutoksia ensimmäisen kohtaamisen jälkeen, kun SaiPan ainoa merkittävä muutos oli puolustaja Per Savilahti-Naganderin paluu sairastuvalta.

1. erä: SaiPa saapui Lahteen ujona. Pelicansin luukulla jatkanut pääsi avauserästä helpolla, kunhan torjui Elmeri Kaksosen läpiajon hieman erän puolivälin jälkeen. Pelicans meni johtoon Roope Elimäen irtokiekosta maalinedustalta sutimalla osumalla. Elimäen ohi menossa ollut kääntöveto kimposi onnekkaasti Antti Tyrväisen luistimesta maaliin Frans Tuohimaan takana.

2. erä: SaiPa sai erän alkuun jonkun paikan lähinnä ylivoimansa, jota oli vajaa minuutti kahden pelaajan verran. Ansiosta. Erä oli silti pitkälti kuin vieraiden rimpuilua vaivoin pystyssä köysissä. Paljoa enempää epäonnea kuin Pelicansilla oli, ei oikeastaan voi enää olla tekemättä maaliakaan.

3. erä: SaiPasta ei löytynyt vieläkään hyökkäysmaalille menijöitä. Ratkaisun makua alkoi olla erän puolivälin jälkeen, kun isäntien puolustaja Juha Leimu pääsi lämäämään sydämensä kyllyydestä Jesse Saarisen päädystä tarjoamaan vastakiekkoon. Leimu teki runkosarjassa vain kaksi maalia, kun kahden edelliskauden lukemat Pelicansissa olivat 16 ja 11, joista yhteensä peräti 19 oli ylivoimamaaleja. Tyrväinen tuplasi illan maalimääränsä maalilla SaiPan tyhjään rysään ajassa 59.34.

Ottelun hahmo: Antti Tyrväisen liigauran toinen pudotuspelimaali oli melkoinen onnenkantamoinen, mutta ”Tyrsky” näyttää joukkueelleen nykyisellään hyvin esimerkkiä kaukalossa. Pientä huitomista ja suunsoittoa on luvassa enemmän kuin satunnaisesti vaihdon päätteeksi, mutta tyhmät puolen kentän vauhdilla vedetyt taklaukset ja kostona jälkipelistä otetun tyhmät jäähyt ovat olleet tällä kaudella enää harvinaisuuksia. Nytkin pari painavaa taklausta karvauksessa veivät ihmeesti mehuja ja peli-intoa vieraista.

Erikoista: No, eihän tämä oikeastaan erikoista ole, mutta joka vuosi voi hämmästellä samaa. Lahdessa katsojia oli 3581, kun Pelicansin runkosarjan ottelukohtainen keskiarvo oli 3976 katsojaa. Lappeenrannassa ensimmäistä peliä saapui katsomaan 2814, kun SaiPan keskiarvo runkosarjassa oli 3253. Syy, että sijoilta 7–10 pelataan karsintaa puolivälieriin pääsyyn on tietty se, että sarjassa on mahdollisimman pitkään pelattavaa myös hieman kymppisijaa heikommilla olevilla.