Paitamyynnin ykkösten kolmas kohtaaminen kääntyi Stamkosille

On klassistakin klassisempi makuasia pohtia, pitääkö jääkiekossa olla supertähtiä.

Kysymys on paitsi typerä, myös turha. Pohjois-Amerikan ammattilaisurheilu rakentuu tähtikultti-ajattelun varaan.

Heidän pelipaitojaan jonotetaan fanishopeissa. Parhaille myös maksetaan maltaita. Siis miljoonia.

Siksi moni ottelupari typistetään tähti vs. tähti -taisteluksi. Washington Capitalsin ja Tampa Bay Lightnngin kohdatessa tähtiä riittää tietysti moneen makuun, mutta pelkistetyimmin kyse on Aleksander Ovetshkinin ja Steven Stamkosin välisestä paremmuudesta.

Viime yönä oli NHL:n kaksinkertaisen maalikuninkaan Stamkosin vuoro antaa vastinetta häneen satsatuille dollareille.

Tampa Bay Lightningin kanadalaistähti on löytänyt tehovireen oikeaan aikaan. Stamkos on iskenyt kuuteen viime peliin pisteet 5+4, kun Tampa Bay taistelee NHL:n loppuottelupaikasta.

Oikealla "ajalla" tai kovilla tehoilla ei tietenkään ole mitään merkitystä, jos oma joukkue ei voita.

Viime yönä voitti.

Washingtonin supertähti Ovetshkin jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä. Ovetshkin jahtaa uransa ensimmäistä Stanley Cupia. Sama tilanne on Stamkosilla. Hänkään ei ole koskaan juhlinut NHL:n himoittua mestaruutta.

Stamkos viimeisteli Tampalle osuman ja antoi maalisyötön, kun joukkue kukisti vieraissa Washingtonin 4–2. Samalla Tampa kavensi itälohkon finaalisarjan otteluvoitot 1–2:een.

– Ei ole väliä, kuka maalit tekee, kunhan voitamme. Mutta ymmärrettävästi on mukavaa astua esiin tähän aikaan vuodesta, Stamkos myönsi.

Stamkos myönsi, että Washington on ollut otteluparissa niskan päällä.

– Tiesimme, ettemme pelanneet tarpeeksi hyvin, mutta kaikki kunnia heille (Washingtonille). He pelasivat erittäin hyvää jääkiekkoa kahdessa ensimmäisessä ottelussa, kapteeni Stamkos myönsi NHL:n verkkosivuilla.

Tampa on toki ottelusarjassa yhä ahtaalla ja tarvitsee Stamkosin ja muiden avainpelaajiensa tehoja myös jatkossa, jos joukkue mielii nujertaa Washingtonin.

Lue Kiekkoareenan Ilkka Palomäen analyysi konferenssifinaalista.

Stamkosin lisäksi joukkueen maaleista vastasivat Nikita Kutsherov (1+1), Victor Hedman (1+2) ja Brayden Point (1+1).