Oma lainakoira puraisi Pelicansia - JYP ei antanut siipirikolle armoa

JYP-Pelicans 4-1
 
Ratkaisu: JYP hallitsi etenkin toista erää täysin suvereenisti, mutta kaksi kertaa iskenyttä Antti Suomelaa lukuun ottamatta hurrikaanipaidat eivät kahden ensimmäisen erän aikana pystyneet maalintekoon. Jesse Saarinen kavensi 2-1:een kolmannen erän alussa JYPin seisoskellessa, mutta tämän lähemmäksi Pelicans ei päässyt. JYP terhentyi kavennuksesta sen verran, että Alex Lindroos sivalsi ensimmäisellä liigamaalillaan JYPin 3-1 -johtoon ja kapteeni J-P Hytönen lisäsi vielä ylivoimalla 4-1:een. Taistelu voitosta taukosi hieman kolmannen erän puolivälin jälkeen.
 
Lähtökohta: JYPille sattui torstaina ohipeli Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan, joten oli ryhtiliikkeen paikka. Pelicans puolestaan hukkasi perjantaina kahteen otteeseen kahden maalin johdon Ilvesta vastaan voittaen toki lopulta jatkoajalla 5-4. Pussinoat saapuivat siipirikkoisina, kun sairastuvalla oli jo lähtiessä kuusi pelaajaa.
 
1. erä: Ensimmäisessä erässä oli ajoittain pelailun maku. Reilun 13 minuutin pelin jälkeen kuitenkin kolahti Joona Voutilaisen selän takana, kun Antti Suomela iski kauden 14. maalinsa Jerry Turkulaisen ja Joonas Nättisen esityöstä. Melko tasaisessa erässä oli jokunen paikka myös Pelicansilla, mutta vierasjoukkue ei kyennyt ohittamaan Jussi Olkinuoraa.
 
2. erä: Toiseen erän JYP omi tahtipuikon kokonaan itselleen, eikä Pelicansilla juuri ollut asiaa hyökätä. Antti Suomelalla oli paikka siirtää hurrikaanipaidat 2-0 -johtoon erän alkupuolella, mutta jostain ilmestyi Joona Voutilaisen "haamuhanska" ja nappasi kiekon. Erän puolivälin jälkeen Suomela kuitenkin iski 2-0 -ylivoimalla dramaattisessa tilanteessa. Hannes Björninen loukkasi jalkansa ilkeän näköisesti, eikä päässyt ylös jäästä. JYP pääsi jauhamaan käytännössä viidellä kolmea vastaan ja Suomela napautti takatolpalta tyhjiin Joonas Nättisen ja Robert Rooban esityöstä.
 
3. erä: JYP jäi kolmannen erän alussa kuin seisomaan ja Jesse Saarinen viimeisteli 2-1 -kavennuksen vajaan minuutin pelin jälkeen. Tämän lähemmäksi hurrikaanipaidat eivät kuitenkaan vieraitaan päästäneet. Alex Lindroos ja J-P Hytönen vievät JYPin jo kolmen maalin karkumatkalle.

Oho: Pelicansilla oli jo lähtiessä kuusi pelaajaa loukkaantuneiden kirjoissa ja lisää tuli. Hannes Björninen loukkasi jalkansa toisen erän puolivälin jälkeen ja hetkeä myöhemmin loukkaantui Casimir Jürgens. Björninen lienee pidempään pois, päähänsä iskun saaneesta Jürgensista ei ollut heti ottelun jälkeen vielä tarkempaa tietoa.

Erikoista: Aiemmin kaudella kymmenen ottelua Pelicansissa lainasopimuksella pelannut Lindroos viimeisteli uransa ensimmäisen liigamaalin lainaseuransa verkkoon siniviivakudilla. Kapteeni J-P Hytösen osuma oli hänen liigauransa 340. tehopiste (145+195). Hytönen on pisteen päässä JYPin kaikkien aikojen piikkipaikkaa pitävästä Antti Virtasesta, joka keräsi aikanaan 137+204=341 pistettä.

Kommentti: - Päätin, että voitan kerrankin vanhan kaverini Iikka Kangasniemen luistelukilpailussa. Sitten vain pistin siniviivalta lämärillä maalia päin ja meni sisään onneksi, Alex Lindroos luonnehti ensimmäistä liigamaaliaan.