Oli oululaisen kuorolaulun ja joukkuepelin ilta – katso huippuhetket videolta

Kärpät otti jo toisen kiinnityksen mestaruuteen, kun runkosarjan voittajajoukkue kaatoi Tapparan lukemin 4–2.

Tamperelaiset johtivat kamppailua avauserän jälkeen, mutta Kärpät nousi toisessa erässä rinnalle ja ohi. Loppunumerot viimeisteli päätöserässä osunut Charles Bertrand. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Oulussa.

– Taktisesti molemmat ovat käyneet hyvin läpi toistensa pelaamista. Tappara luistelee hyvin ja pelaa hirmu tarkkaa peliä, voittomaaliksi osoittauneen 2–3-osuman viimeistellyt Jasse Ikonen sanoi.

Ikonen ehti olla ottelun tuoksinassa tovin sivussa inasen erikoisen – tai pitäisikö sanoa tuiki tavallisen syyn – vuoksi. 

– Luistimesta katkesi nauha. Rupesin kiristämään ja se meni siinä poikki. Voi toki olla, että se oli ottanut jostakin osumaa, muisteli Ikonen ja virnisti paljastaen harvenneen hammaskalustonsa.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Katsomon tamperelaisosat tyhjenivät torstaina nopeasti, mutta oululaiskulmassa laulu raikasi vielä taistelun tauottuakin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


Kärppien päävalmentaja Mikko Manner myhäili taiston tauottua luonnollisesti tyytyväisenä.

– Hyvä alku meiltä, mutta sitten Tappara iski kaksi maalia. Se kysyi meiltä kärsivällisyyttä ja uskoa omiin kykyihin, Manner purki kirvesrintojen nimiin menneen avauserän.

Tappara johti avauserän jälkeen 2–1, mutta vierailjan usko omiin kykyihin pönkittyi Charles Bertrandin ja Ikosen vietyä vieraat taas johtoon.

– Saimme pelin toisessa erässä tasoihin, usko omiin kykyihin palautui ja momentum kääntyi, Manner tiivisti.

Tappara piti vielä omaa palaveriaan, kun oululaisluotsi oli jo ehtinyt kiertää Hakametsän jääkonemontun eri puolille kyhätyissä haastattelupisteissä.

– Nämä ovat monesti sellaisia henkimaailman juttuja. Meille jäi hyvä vire HIFK-sarjasta, mutta se taas ei tarkoita, että se jatkuisi tästä seuraavaan otteluun, Manner muistutti.

Lue Kiekkoareenan otteluraportti finaalin ratkaisupointeista tästä.