Nuoren polven sankarit loistivat Perrinin juhlailtana – katso TPS–Sport -pelin huippuhetket

Eric Perrin oli Turun lauantai-illan juhlituin tähti ansaitusti, mutta TPS:n niukan voiton Vaasan Sportista takasivat uuden sukupolven sankarit. Vaasalaisten johdon käänsivät toisessa erässä perättäisillä alivoimaosumillaan Teemu Väyrynen ja Hannu Kuru, päätoserän voittomaalin puolestaan viimeisteli Jasper Lindsten.

Syyskauden työn sankareihin lukeutuva Väyrynen karkasi yksilösuorituksella läpi kahden pelaajan vajaalla. Tovia myöhemmin Hannu Kuru pääsi sivaltamaan liigauransa avausosuman Elmeri Erosen pedattua hänelle alivoimavastaiskun päätteeksi loistava laukaisupaikan.

– Tuntuu kyllä todella hyvltä, oli vielä hienoa päästä tekemään se alivoimalla ja tasoittamaan, kun oli meille vaikea peli. Saatiin meidän alivoimamaaleista mukavasti lisäbuustia. Tilanne lähti siitä, kun [Ilkka] Pikkarainen malttoi hyvin omissa eikä lähtenyt roiskimaan ja päästiin Erosen kanssa hyökkäämään. Eronen heitti maailmanluokan no look -passin ja kutikin onnistui tällä kertaa, Kuru jakoi kunniaa.

Perättäiset alivoimaosumat olivat TPS:lle kauden ensimmäiset. Marraskuussa joukkueeseen liittyneen Kurun mukaan erityisiä maalintekojuonia ei kuitenkaan ole viime aikoina punottu.

– Ei sitä ole treenattu, mutta aina ennen treenejä kiekotellaan pikkunäppärää Erosen ja Lindstenin Jasun kanssa, kai sieltä jotain tarttuu selkäytimeen. 

Ottelun alku viivästyi reilusti, kun TPS kunnioitti näyttävällä seremonialla kaikkien aikojen ulkomaalaiseksi pistemieheksi torstaina noussutta Perriniä. Kotijoukkue siirtyi nopeasti johtoon Pikkaraisen osumalla, mutta sen jälkeen jalkansa löytänyt Sport otti pelin komentoonsa.

– Alku oli meiltä vaisu, kesti aikansa päästä peliin sisään juhlallisuuksien jälkeen. Mutta kasvoimme pelin mukana ja olimme hyviä toisessa ja kolmannessa erässä, pohti Perrin.

Kaiken nähnyt kanadalaishyökkääjä jaksoi omana suurena iltanaan iloita nuoren polven työjuhtien onnistumisista.

– Loistavia yksilösuorituksia "Väykältä" ja Hannulta, se antoi meille ison kipinän nousta voittoon. Kaikki tekevät osansa. Jos meidän ketjumme tekee maalit, alemmat ketjut tekevät jotain muuta, ja jos he tekevät maalit, me teemme jotain muuta. Hyvässä joukkueessa kaikki täydentävät toisiaan, mielestäni me teemme juuri sitä. Voittamisen mentaliteetti kasvaa vähitellen, mutta se on tarttuvaa. Pelaajiemme usko voittamiseen näkyy jäällä, Perrin suitsutti.