NHL:n suomalaiset tykittelivät maaleja yön kierroksella – kovin pistemies kolmen tehopaunan Laine

Yön NHL-kierroksella nähtiin suomalaispelaajien osalta maalirikas ottelu, kun Carolina Hurricanes ja Winnipeg Jets ottivat toisistaan mittaa.

Peli päättyi vierasjoukkue Winnipegin voittoon lukemin 2–3.

Winnipegin kolmesta maalista kaksi viimeisteli Patrik Laine. Sama mies otti syöttöpisteen joukkueensa kolmannesta maalista.

Carolinan puolella maalin viimeisteli Teuvo Teräväinen ja tehoduon toinen pelaaja, Sebastian Aho, kirjautti itselleen syöttöpisteen Teräväisen maaliin.

Laine on tehnyt yhteensä 16 pistettä viimeisessä kahdeksassa pelissä.

Yhdeksäntoistavuotias kiekkoilija nousi kahden maalinsa ansiosta NHL:n maalipörssin jaetulle kolmospaikalle, jonka hän jakaa tällä hetkellä William Karlssonin kanssa. Molempien maalipotti on 35.

Maalipörssin kärki on viiden maalin päässä, kun 40 maalilla ykköspaikkaa pitää Washington Capitalsin konkaripelaaja Aleksandr Ovetškin. Kakkosena on 36 maalilla Pittsburgh Penguinsin paitaa kantava Jevgeni Malkin.

Videolla Laine purkaa tunnelmiaan sunnuntain pelin jälkeen.

– Olen tehnyt kovasti töitä ja nyt se palkitaan, Laine sanoo.

Suomalaismaalit eivät jääneet yhteen otteluun.

Floridan vahvistus Aleksander Barkov laukoi joukkueensa avausmaalin ja kirjautti syöttöpisteen Dadonovin toiseen maaliin. Florida voitti Philadelphian lukemin 4–1.

Coloradon ja Nashvillen taistossa Mikko Rantanen onnistui maalinteossa. Rantasen maali oli kauden kahdeskymmenestoinen. Tiukka taisto venyi jatkoajalle ja voiton nappasi Nashville maalein 3–4.

New Jerseyn Sami Vatanen viimeisteli maalin, kun hänen joukkueensa kohtasi Las Vegasin. Vegas kuitenkin vei, ja kotijoukkue hävisi maalein2–3.

San Josen Joonas Donskoi laukoi maalin Columbusta vastaan, mutta San Josen maalipotti ei riittänyt pelin voittoon. Columbus kaatoi vastustajansa kotikentällään loppulukemin 2–4.

Minnesotan suomalaiset Mikko Koivu ja Mikael Granlund eivät onnistuneet maaleissa, mutta molemmille kirjattiin syöttöpiste, kun vastassa oli Detroit. Kotijoukkue Minnesota kaatoi vastustajansa komeasti 4–1.