Nättinen kiskoo uransa parasta kiekkoa, mutta vieläkö NHL on haaveena? - "Hyvin harvoin käy mielessä"

Kiekkoareena nosti taannoin Joonas Nättisen syyskauden parhaaksi JYP-peluriksi. Kun joulupöydistä palattiin pelipuuhiin, on Nättinen jatkanut siitä, mihin jäi. Raju työmäärä, ankaraa kamppailupelaamista illasta toiseen ja jatkuvasti pieniä, peliä edistäviä tekoja. Mutta myös kovan luokan tuloksentekoa.

Kymmenen ottelua loukkaantumisten vuoksi tällä kaudella menettänyt Nättinen on naputellut 25 pelissä saldon 6+15=21 ja pelaa 26-vuotiaana uransa parasta jääkiekkoa. Perjantai-illan 6-2 -lukemiin päättyneessä HIFK-saunotuksessa Nättinen keräsi 1+1 pistettä.

- Näki selkeästi, että vastustaja sytytti pelaamaan meidät heti alusta. Tällainen esitys meidän pitää kaivaa muihinkin otteluihin ja sitä pitää vaatia tältä joukkueelta, Nättinen tuumasi.

- Aloitettiin hyvin ja rokotettiin heti paikoista.

Kaikesta todellakin näki, että HIFK kuuluu niiden joukkueiden kategoriaan, jotka sytyttävät JYPin. Meno on silloin erilaista, kuin esimerkiksi tiistaina, kun Jukurit-kohtaaminen oli livahtaa ohi. JYP venytti voittoputkensa nyt neljään otteluun.

- Joihinkin peleihin latautuminen on haastavampaa kuin toisiin, mutta ei sen pitäisi mahdotonta olla. Samalla tavalla pitäisi jokaiseen otteluun pystyä latautumaan, Nättinen linjasi.

Henkilökohtaisella tasolla Nättinen näkee kautensa toistaiseksi onnistuneena. Hän jopa allekirjoitti väitteen, että pelaa tällä hetkellä uransa parasta jääkiekkoa.

- No ainakin pisteiden valossa varmasti. Ja muutenkin tuntuu hyvältä ja rennolta tekeminen. Tosi mukava mennä pelaamaan illasta toiseen, Nättinen iloitsi.

- Mutta vieläkin on mahdollisuuksia kiristää ruuvia vähän sieltä sun täältä.

Joskus aamuisin, kun katsotaan highlighteja "änäristä", saatan miettiä, että vitsi kun pääsisi vielä kokeilemaan.

Nättisen nykyinen sopimus kasvattajaseuransa JYPin kanssa kattaa vielä ensi kauden. Hän pelasi Pohjois-Amerikassa Montrealin organisaatiossa kaudet 2011-14 ja tilastoihin kirjattiin 156 AHL-ottelun ohella yksi NHL-kamppailu, jossa peliaikaa vähän toista minuuttia.

- Hyvin harvoin se enää käy mielessä. Joskus aamuisin, kun katsotaan highlighteja "änäristä", saatan miettiä, että vitsi kun pääsisi vielä kokeilemaan uudelleen. Mutta hyvän mahdollisuuden silloin aikanani sain, ei ole mitään katkeruutta siitä. Täällä Euroopassakin riittää haasteita, Nättinen kertoi.

JYP-hyökkääjän 2-0 -maali oli komea, monta kertaa aiemminkin nähtyä Nättistä. Ajo vasemmasta laidasta maalille kovalla vauhdilla ja kiekko läheltä ylös.

- Se on vähän sellainen juniorivuosien bravuuri, kun pääsee vauhdilla suojaamaan, saa kiekon rystylle ja pääsee sitä kautta haastamaan, hän myhäili.

Illan tilastoerikoisuuksiin kuului kuusi JYPin tekemää maalia yhdessä ottelussa ja Michel Miklikin tekemä maali. Molemmat nähtiin edellisen kerran viime huhtikuussa pronssiottelussa, silloinkin HIFK:ta vastaan. Lokakuussa Jyväskylään saapunut slovakkivelho osui ensi kerran vasta kauden 13. liigaottelussaan.

- Kyllä siellä aika leveä hymy oli kaverilla ja kaikilla muillakin. Huomasi, että koko halli oli iloinen Michelin puolesta, Nättinen sanoi.