Näin eteni Växjö-Lukko - Växjölle turnausvoitto, Tukonen loukkaantui

Lauri Tukonen joutui jättämään Växjö-kamppailun kesken. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Lukko taipui TPS Cupin hyvävauhtisessa ottelussa Växjö Lakersille maalein 4-6.

1. erä:

Lukko oli tehnyt pieniä viilauksia kokoonpanoonsa sitten Ässät-voiton. Kaapo Kähkönen luisteli maalille, Aaro Vidgren nousi kolmosketjuun. Eetu Koivistoinen siirtyi nelosketjuun Toni Suurosen ja Janne Väyrysen väliin, perjantaina pelannut Jere Friberg oli nyt kolmastoista hyökkääjä.

Jo Ässiä vastaan hyvin pirteästi liikkunut Lukko aloitti nytkin vauhdikkaasti. Växjö tarjoili raumalaisille pari kovaa taklausta, mutta siitä ei ollut hidastamaan jalkavaa Lukkoa.

Tulostakin tuli. Simo-Pekka Riikola iski Lukon avausmaalin röyhkeän maalille nousun päätteeksi, Lauri Tukonen pääsi ampumaan 2–0-osuman paraatipaikalta aloituspisteiden välistä.

Växjöllä oli erässä vain pari vaaranpaikkaa, mutta se riitti, kun jäähyltä vapautunut Erik Josefsson kiersi Janne Niskalan erän lopulla ja siirsi kiekon Kähkösen taakse. Kokonaisuutena erä oli kuitenkin Lukolta vahva.

2. erä:

Växjö tuli huomattavasti piristyneenä toiseen erään ja painoi alussa pelin vahvasti Lukon päätyyn. Herätys tuotti myös tuloksen, sillä Växjö vei erän peräti lukemin 3-1.

Janne Pesonen iski 2-2-tasoituksen ajassa 25.18 juuri Växjö-ylivoiman päätyttyä, Joel Persson ja Martin Lundberg veivät osumillaan Växjön jo kahden maalin karkumatkalle. Lukko sai kuitenkin nopean kuitin ja tärkeän kavennuksen vielä toisen erän lopussa, kun Ville Vahalahti toi sinikeltaiset maalin päähän kahdeksan sekuntia ennen summeria.

Ottelun tilannetta enemmän Lukko-kannattajia huolettanee kuitenkin Lauri Tukosen tilanne. Valitettavan vammaherkkä hyökkääjä loukkaantui laitakahinassa erän puolivälin tienoilla. Toista jalkaansa arastellut hyökkääjä talutettiin suoraan pukukoppiin.

3. erä:

Lukko pääsi heti erän alkuminuuteilla viidellä kolmea vastaan -ylivoimalle, eikä tilaisuus jäänyt käyttämättä. Valentin Claireaux ampui paraatipaikalta 4-4-tasoituksen vihaisella rannelaukauksella.

Ilo kesti kymmenisen minuuttia. Växjö siirtyi 5-4-johtoon kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria. Lukon Johan Motinin jäähy oli viime sekunneillaan, kun Växjö sahasi parilla kauniilla syötöllä Tuomas Kiiskiselle unelmapaikan takatolpalle. Loppulukemat Växjö iski päätösminuutilla tyhjään maaliin.

Ratkaisu: Växjön tehonyrkki Nils Carnbäck-Elias Pettersson-Tuomas Kiiskinen piti pelin ruotsalaiskomennossa kolmannessa erässä. Kiiskinen iski voittomaalin ja heti perään sama ketju oli hankkimassa Växjölle uutta ylivoimaa. Myös loppuminuuteilla kolmikko painoi peliä Lukko-päätyyn ja esti raumalaisten loppukirin.