München voitti, HIFK ulos CHL:stä

Henri Tamminen teki HIFK:n avausmaalin Müncheniä vastaan. Kuva Europhoto/Jukka Rautio

HIFK - Red Bull München 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

1 erä: München aloitti pelin todella hyvin ja hallitsi avauserän ensimmäistä puoliskoa. Se pelasi erittäin nopeaa jääkiekkoa ja oli todella kiekkovarma. Näin se saikin hyvin vyörytettyä hyökkäyksiä HIFK:n maalille.

Avausmaali lähti HIFK:n Joonas Raskin ja Teemu Erosen epäonnistuneesta syöttötilanteesta hyökkäysalueella. Steven Pinizzotto pääsi läpiajoon ja päätti se kovalla lyöntilaukauksella yläkulmaan. Erän toisella puoliskolla HIFK:kin pääsi paremmin pelin mukaan, kun sekin lisäsi nopeutta hyökkäyksiinsä.

Puolustuksesta puuttuivat edellisessä pelissä kovan tärskyn saanut Miro Heiskanen sekä samoin edellisen pelin kesken jättänyt Teemu Laakso. Juhani Tyrväinen oli nostettu ykkösketun laitaan, mutta hän joutui ulos pelistä tapeltuaan viimeisellä minuutilla Red Bullin Jason Jaffrayn kanssa.

2 erä: Tyrväisen ulosajo johti HIFK:n tekemään ketjumuutoksia. Thomas Nykopp otti paikan ykkösketjun keskellä. Partik Carlsson siirtyi laitaan. Rask piti paikkansa toisessa laidassa.
Puolustaja Saku Salmela siirtyi hyökkäykseen nelosketjuun Mick Åstenin ja Henri Tammisen kanssa. HIFK aloitti erän hyvin, mutta München väänsi väkisin otteen haltuunsa. Tamminen antoi kuitenkin HIFK:lle toivoa tasoittamalla ottelun hienolla laukauksellaan, kun erää oli pelattu 15.05. Mutta ilo ei kestänyt kauan, vaan runsaat kaksi minuuttia myöhemmin vieraat olivat ottaneet kahden maalin johdon. Ensin ensimmäisen maalin tehnyt Pinizzotto syötti hienosti maalin eteen, josta Brooks Macrek teki maalin. Eikä kestänyt kuin runsaan minuutin, kun Mads Christensen teki 3-1.

3 erä: HIFK:n kova yritys jatkui, mutta München dominoi peliä. Pinizzotto sai rangaistuslaukauksen, kun Elias Ulander kaatoi hänet läpiajossa. Atte Engren torjui kuitenkin yrityksen.

Kolme minuuttia ennen loppua Juha Jääskä teki alivoimamaalin Münchenin pelin auettua oikeastaan ensimmäisen kerran. HIFK otti Engrenin pois maalista ja sai aikaan kovat myllytykset, mutta Patrick Hager pääsi lyömään tyhjään maaliin.

Ratkaisu: HIFK putosi jatkosta. Se oli yksinkertaisesti sille aivan liian kovassa lohkossa. München pelasi nopeasti hyvällä kiekkokontrollilla ja puolusti todella erinomaisesti. Noin puolet joukkueesta on kanadalaisia, joista osalla toisin on myös Saksan passi.

Nämä entiset AHL-tähdet olivat hyvin motivoituneita ja kurinalaisia. München on voittanut kaksi peräkkäistä Saksan mestaruutta. Kun uusi hallikin on tulossa, niin Red Bull on selvästi rakentamassa dynastiaa. HIFK oli voimaton CHL-lohkossaan, mutta tahti voi muuttua, kun Liiga alkaa. Vastus ei silloin ole yhtä kova kuin nyt oli.