Mikko Manner: Kumpi tahansa olisi voinut voittaa

Mikko Manner sai lauantaina uuden sulan hattuun. Finaalipaikka Tapparaa vastaan on kova saavutus. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on otteluiden aikana yleensä aika tasainen mies, mutta nyt hän otti avauserässä voimasanat käyttöön.

– Kävin aika kierroksilla, koska halusin, ettemme jähmety. HIFK sai jatkuvasti hyviä vastahyökkäyksiä, Manner taustoitti.

– Mutta nämä ovat niin fiksuja kavereita, että reaktioni oli sikäli turha. He hoitivat hienosti tiukat tilanteet.

Kärpät sai tottua seitsemässä pelissä HIFK:n kurinalaisuuteen.

– No, Tappara on vieläkin kurinalaisempi ja kärsivällisempi kuin HIFK, Manner visioi.

Viimeiset puoli minuuttia täpötäysi Raksila antoi omilleen aplodit seisaalleen nousten.

– Meillä oli niin kova taistelu, että tämä joukkue ansaitsi nuo aplodit.

"Ensimmäisen tappiopelin jälkeen tämä joukkue nousi ihan uudelle tasolle. Ehkäpä se oli juuri kotiyleisö, joka toi lopulta tämän tuloksen."

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho oli totta kai huojentunut mies.

– Tämä on huikea joukkue ja hienosti valmennettu. Se taisteli tässä sarjassa loppuun saakka. Ja kuten kaikki näkivät, siellä ei saanut mitään ilmaiseksi. Erot olivat minimaalisen pienet. Kolme otteluista päättyi jatkoerässä.

Aho muistutti saman hengenvetoon, että maali on paljon kauempana kuin tässä ja nyt.

– Matka on vielä kesken.

Kärpille välieräsarja oli jopa vuoristorataa.

– Ensimmäisen tappiopelin jälkeen tämä joukkue nousi ihan uudelle tasolle. Ehkäpä se oli juuri kotiyleisö, joka toi lopulta tämän tuloksen, Aho pureskeli.

Kärpät ei ole vielä päättänyt lentääkö se Tampereelle charter-lennolla, vai meneekö Helsingin kautta reittilennolla ja sieltä bussilla vieraisiin.

– Edessä on viikon päästä vain yksi back to back -peli, joten katsotaan nyt. Joka tapauksessa matkustamme Tampereelle aina päivää aikaisemmin.

Kun viralliset lausunnot oli annettu HIFK:n leiri toivotti rehdisti Kärpille onnea mestaruusjahtiin. Samaan tapaan Kärpät toivoi, että HIFK ottaa ne himmeimmät mitalit.