Mikael Ruohomaa: Hienoinkaan soolo ei onnistu ilman tukitoimia

Mikael Ruohomaa aloitti kevään pudotuspelit ampumalla kaksi kiekkoa Ässien maaliin. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto.

Mies on selvästi hämillään. Takana on voittoisa (4–1) kamppailu Ässiä vastaan. Ottelun nopea analysointi on hakuammuntaa. Voitokkaasta ottelusta on aikaa kymmenisen minuuttia.

– Tiukka peli. Jussi (Rynnäs) oli hyvä. (Mikael) Ruohomaan ja (Kristian) Vesalaisen onnistumiset jäivät mieleen. Eivät ole ajatukset vielä kasassa.

Sanat kuuluvat Mikko Mannerille, joka debytoi tiistai-iltana päävalmentajana Liigan pudotuspeleissä. Kärppävalmentaja ottaa urallaan uusia askelia kohti tuntematonta.

– Luulin, että olisimme olleet enemmän pulassa, koska pelasimme pitkän tauon jälkeen. Onneksi meidän tulosketjumme ykkönen ja kakkonen osoittivat, että ne pystyvät tekemään tulosta myös play off -otteluissa, Manner alleviivasi.

– Se on varmaa, että Porissa torstaina huuma nousee, Manner vielä visioi.

Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi sai viritettyä joukkonsa miehekkääseen taisteluun, joka pysyi jännitttävänä aina viimeisille minuuteille saakka.

– Tämä oli tasaista vääntämistä, jossa marginaalit olivat pienet. Se on selvää, että meidän pitää parantaa, hän korosti.

"Vielä ei ole tiedossa, kumpi Kärppien maalivahdeista, Veini Vehviläinen vai Jussi Rynnäs, torjuu Isomäen hallin infernaalisessa keskiössä."

Kärpät–Ässät -puolivälieräsarjan ensimmäisen ottelun haastatelluin pelaaja oli arvatenkin maalivahti Jussi Rynnäs. Umpiporilainen, joka edustaa Kärppiä.

– Ässät on minulle rakas seura, joka aina herättää suuria tunteita, Rynnäs muistutti.

Ässät lähti ottelun jälkeen bussilla nuolemaan 8-tietä rannikkoa pitkin kohti Poria. Kärpät lentää keskiviikkona päivällä yksityiskoneella patakaupunkiin. Rynnäs käytti ilmaisua ”kotiin”, kun puhe siirtyi visiittiin Porissa.

– Torstaina on edessä varmasti ihan erilainen peli kuin tämä, hän arvioi.

Vielä ei ole tiedossa, kumpi Kärppien maalivahdeista, Veini Vehviläinen vai Jussi Rynnäs, torjuu Isomäen hallin infernaalisessa keskiössä.

– Päivä ja peli kerrallaan etenemme, Rynnäs kommentoi.

Rynnäs on kuitenkin aikamoinen velho Ässiä vastaan. Kaiken kaikkiaan viime vuosien aikana hän on torpedoinut 11 ottelussa patapaidat niin, että ne kaikki ovat päättyneet Kärppien voittoihin.

Huomasiko kaukalon sisäpuolella, että pudotuspelit ovat alkaneet?

– Joo, kyllä siellä oli enemmän torikokouksia.

"Ihan onnistunut suoritus. Hämäsin pelaavani kiekkoa siniviivalle, mutta komeinkaan soolo ei onnistu ilman tukitoimia. Lasse (Kukkonen) teki todella kovaa duunia ja teki hienon maskin."

Kaksi täysosumaa Ässien maaliin iskenyt Mikael Ruohomaa johti tyylillä Kärppien ykkösketjua, jossa laidoilla viilettivät Liigan parhaaksi pelaajaksi äänestetty Julius Junttila ja maali- ja tehopörssin voittanut ranskalaistykki Charles Bertrand.

– Me onnistuimme niistä paikoista, mistä pitikin, kun taas vastustaja ei omista paikoistaan onnistunut, Ruohomaa analysoi.

Ruohomaasta on vuoden aikana kuoriutunut huippu-urheilijan näköinen ilmestys. Viime vuoden rikkonaisella kaudella kertynyt ylimääräinen pyöreys on historiaa, sillä edessä seisoo hoikkaposkinen ykkössentteri.

– Näitä pelejä haluaa innolla ratkaista. On totta kai hienoa onnistua.

Ruohomaa teki ottelun avausmaalin toisen erän alussa.

– Ihan onnistunut suoritus. Hämäsin pelaavani kiekkoa siniviivalle, mutta komeinkaan soolo ei onnistu ilman tukitoimia. Lasse (Kukkonen) teki todella kovaa duunia ja teki hienon maskin, Ruohomaa korosti.

Samalla Ruohomaa muistutti play off -maailman totuuksista.

– Vahvoilla on se, joka pystyy pelaamaan rennosti ja olemaan oma itsensä. Ei jääkiekko jalkapalloksi muutu. Kaikki pienet jutut on tehtävä mahdollisimman hyvin. Pitää olla tarkempi ja tiiviimpi joukkue.