MG64 marssii kohti uransa ennätyskautta – Granlundin nykyvire on hurja

Kuudetta NHL-kauttaan pelaava Mikael Granlund on kovassa kevätvireessä. Viime yön ottelu St. Louis Bluesia vastaan tuotti tehot 2+2. Kuva: Julian Avram/ All Over Press

Minnesota Wildin Mikael Granlund on kovassa kevättalven vireessä. Granlund merkkautti tehot 2+2, kun Minnesota murskasi St. Louis Bluesin kotikaukalossaan 8–3.

Granlundille neljän tehopisteen ilta oli jo toinen viikon kuluessa. 

Ottelun kolmostähdeksi valittu Granlund teki molemmat maalinsa avauserässä. Avausmaalissaan Granlund osui maalin edestä, kun hän laittoi Eric Staalin (3+2) vedon sisään. Toisen osumansa Granlund iski neljä minuuttia myöhemmin napautettuaan kiekon ilmasta maaliin.

Granlund on tällä hetkellä neljänneksi tehokkain suomalainen. Suomi-pörssin piikkipaikalla ovat Floridan Aleksander Barkov 59 (21+38) ja Coloradon Mikko Rantanen 58 (20+38) pisteellään. 

Granlund on kerännyt 58 ottelussa 53 pistettä samoin kuin tehokkain suomalaisviimeistelijä Patrik Laine (31+22). MG64:n saldo koostuu 19 maalista ja 34 maalisyötöstä. 

Wildin turkulaiskapteeni Mikko Koivu merkkautti murskavoitossa tehot 1+1. Koivun kauden saldo tähän mennessä on 63 pelistä 33 (10+23) pistettä.

Granlundin toistaiseksi tehokkain NHL-kausi oli viime kaudella: 81 kamppailussa syntyi 26+43=69 tehopistettä. Nykytahdilla henkilökohtainen rekordi voi siirtyä uudelle kymmenluvulle.