Maalinteon tuskaa - Tappara vei pisteet jatkoajan jälkeen

Ottelun värikkäimmät tilanteet nähtiin maalien läheisyyden sijaan aivan muualla. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Ottelun värikkäimmät tilanteet nähtiin maalien läheisyyden sijaan aivan muualla. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ratkaisu

 

Lähtökohta

Kotijoukkue Tappara lähti otteluun runkosarjan kuudennelta sijalta. Mestarisuosikkina kauteen lähteneet kirvesrinnat eivät ole saaneet konettaan missään vaiheessa kulkemaan, vaan otteet ovat olleet hyvinkin ailahtelevia.

Sportin sijoitus ennen ottelua oli yhdestoista. Vaasalaisten rasitteena Tappara-pelin alla oli peräti neljän pelin tappioputki.

1. erä

Kotijoukkue oli telineissä erän alun, ja vaarallisimmat maalipaikat nähtiinkin Tapparan päädyssä. Dominik Hrachovina piti kuitenkin joukkuettaan pystyssä.

Erän edetessä Tappara sai pelistä kiinni ja hallitsi pitkiäkin jaksoja, mutta joistakin maalipaikoista huolimatta lukemat pysyivät 0-0:ssa, ja erän ainoat tilastomerkinnät olivat kolme jäähyä.

2. erä

Tappara tuli toiseen erään huomattavasti ensimmäistä erää aktiivisemmin heti alusta alkaen, ja sai luotua pitkiä pyörityksiä vaasalaisten päätyyn. Niistä ja kahdesta ylivoimasta huolimatta maalihanoja ei silti saatu auki.

3. erä

Kahden ensimmäisen erän tapaan maalit olivat kolmannessa erässä tiukassa - tarkemmin sanottuna niitä ei nähty lainkaan. Tällä kertaa ei pelattu myöskään lainkaan yli- eikä alivoimia.

Jatkoaika

Sport piti kiekkoa käytännössä ensimmäiset kolme minuuttia hallussaan. Hallintajakso päättyi, kun Joel Kiviranta ajoi jälkitilanteessa tyhmästi Tappara-vahti Hrachovinan päälle ja otti kaksiminuuttisen ryntäämisestä.

Kivirannan aivopieru kostautuikin, kun Tappara-puolustaja Otso Rantakarin tulinen lämäri siniviivalta upposi ohi loistavasti läpi illan torjuneen Mika Järvisen. Syöttöpisteet kirjataan Jan-Mikael Järviselle ja Kristian Kuuselalle.

OHO

Sportin Tomi Körkkö polkaisi kolmannessa erässä läpiajoon, mutta näytti juuri ennen ratkaisua kaatuvan omiin jalkoihinsa. Sen verran kovaäänisesti oululaislähtöinen laituri tilannetta kuitenkin protestoi, että tuomarit langettivat miehelle kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.