Lukon duunariosasto kaatoi KalPan - Toni Suuronen vietti ensimmäistä kahden maalin liigailtaa

Lukko ohitti KalPan maalivahdin Denis Godlan tiistaina neljästi. Kuva: Elmeri Elo

Lukko-KalPa 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)

Lähtökohdat: Lukko ja KalPa kuuluvat molemmat sijoilla 5-10 majaileviin joukkueisiin, jotka lähtivät tiistain kierrokselle yhden sarjapisteen sisään mahtuvana sakkina. Yhdellä voitolla tai tappiolla asemat sarjataulukossa voivat heilahtaa siis rajustikin.

1.erä: Jo maanantai-iltana Raumalle saapunut KalPa ei ainakaan kärsinyt bussijaloista, vaan painoi pelin erän alkupuoliskolla vahvasti Lukon päätyyn. Lukko-vahti Kaapo Kähkönen sai hien huomattavasti paremmin päälle kuin virkaveli Denis Godla, vaikka erän torjunnat menivätkin lopulta melko tasaisesti 11-9.

Lukon vaarallisimmat paikat avautuivat vastahyökkäyksistä, kuten 1-0-maali. Toni Koivisto toi vauhdilla kiekon alueelle, jätti taustanousun tehneelle Roni Seväselle ja puolustaja löysi maalilta Toni Suurosen mailan. Osuma käänsi pelin kulun ja Lukolla olisi ollut Balasz Sebokin jäähyn aikana paikat lätkäistä toinenkin maali.

2.erä: Jos avasi KalPa avauserän ryminällä, niin samaa voi sanoa kotijoukkueen toisen erän startista. Toni Koivisto löi jälleen osuman alkutahdit juonimalla maalin takaa kiekon Chris VandeVeldelle, joka jakoi vielä 2-0-osuman niitanneelle Teemu Ramstedtille.

KalPa palasi kuskin paikalle, mutta ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Kähköstä edes reilun minuutin kahden miehen ylivoimalla, mikä sai 3330-päiseksi kuulutettua kotiyleisöäkin syttymään. Tai kun onnistui, niin Otto Leskisen viivakuti pysähtyi maalirautoihin. Jerry D’Amigoa löpiajossa epäonnistuminen kismitti niin paljon, että jenkki löi mailansa palasiksi vaihtoaition laitaan.

Kun ei KalPalle kelvannut, Lukon nelosketjun Valentin Claireaux, Eetu Koivistoinen ja osuman isä Jere Friberg kävivät kuittaamassa erän loppuun 3-0.

3.erä: Lukon hyökkäyspeli oli täysin jäässä erien alkupuoliskoilla. KalPa-vahti Godlan toisen erän ensimmäinen torjunta merkattiin reilun 13 minuutin pelin jälkeen ja kolmannen erän ensimmäinen torjunta 11 ja puolen minuutin jälkeen.

Toisaalta molemmissa erissä Lukko teki maalin ensimmäisellä maalia päin suuntautuneella laukauksellaan. 4-0-osumasta vastasi sama mies kuin ensimmäisestäkin, Toni Suuronen. Tällä kertaa kiekon saatteli sisään maalikehikön kilinä.

Ryan Wilson ja Tommi Jokinen turmelivat lopussa Kähkösen kauden viidennen nollapelin kavennuksillaan. 30 kertaa torjunut Lukko-vahti oli silti illan hahmoja. 

Kokoonpanot: HPK:ta vastaan loukkaantunut Lauri Tukonen oli sivussa Lukon kokoonpanosta. Hänen paikkansa kolmosketjun laidalla otti Joose Antonen, joka teki esityön Suurosen illan toiseen osumaan.

Oho: Toni Suuronen, 22, vietti ensimmäistä kahden maalin iltaansa liigassa. Kotkan Titaanien kasvatti nosti kauden maalimääränsä neljän osumaan, kun viime kaudella syntyneet maali- ja pisteennätyslukemat ovat 5+7=12.