Lukolta makoisa maalijuhla – SaiPa kaatui kymmenen osuman illassa

Lukko-SaiPa 6-4
(1-1, 4-1, 1-2)

Ratkaisu: Lukko iski SaiPan virheistä  tehokkaasti etenkin toisessa erässä. Rony Ahosen (oheisella videolla) läpiajo-osuma kolmannessa erässä repi eron jo neljään maaliin, mikä riitti loppuun saakka.

1. erä: Ottelu alkoi vauhdikkaasti, ja peli aaltoili päästä päähän vauhdikkaasti vähillä katkoilla. SaiPa pääsi yrittämään avausosumaa ylivoimalla neljän minuutin pelin jälkeen, kun paluun kaukaloihin tehnyt Roni Sevänen laukoi kiekon katsomoon. Pakkopeli ei tuottanut kuitenkaan vaarallisia tilanteita, saati maalia.

Jäähyn jälkeen Lukko sai ensimmäistä kertaa pientä painetta vieraiden päätyyn, ja Toni Koivisto olikin yllättää maalivahti Jussi Markkasen. Kiekko kuitenkin kimposi hanskasta niukasti ohi maalin, joten Lukko ei onnistunut vieläkään iskemään SaiPaa vastaan maalia tällä kaudella.

Lukko pääsi erän puolivälin jälkeen puolestaan ylivoimalle. Joukkueella oli loistava paikka johto-osumaa, kun SaiPan alivoimasta Ville Koho menetti mailan. Arttu Ilomäki sai tilaa laukoa suoraa syötöstä, mutta Markkanen venyi mainiosti alakulmaan.

Erän lopussa Lukko-pakki Johan Motinille oli käydä paha lapsus, kun hän menetti kiekon oman pään kulmasta suoraan maalille. Lukko-taustainen SaiPan Eetu Koski jopa hieman näytti hämmentyneeltä saadessaan kiekon vapaasti maalille, eikä onnistunut ohittamaan Kaapo Kähköstä. Heti perään vierailijat iskivät avausosuman. Kultakypärä Topi Nättinen löysi ajassa 17.13 B-pistealoituksen jälkeen pelaajamassasta aukon, ja napautti kiekon verkon perille.

Vain 47 sekuntia avausmaalista Toni Suuronen teki sen, mitä 138 minuuttiin yksikään Lukon pelaaja ei ollut tehnyt – nimittäin maalin. Hän pääsi vasemmalta laidalta puolittain karkuun ja lämäsi kiekon SaiPan verkkoon.

2. erä: Vihdoin maalin makuun SaiPaa vastaan päässyt kotijoukkue jatkoi tuuletteluaan ajassa 24.06, kun Eetu Koivistoinen iski ylivoimalla. Hän pääsi harhauttamaan Valtteri Virkkusen ja nosti kiekon rystyltä ohi Markkasen.

Lukon vahva rynnistys jatkui kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Atte Mäkinen vapautti Teemu Ramstedtin läpiajoon. Taitosentteri sai harhautuksellaan Markkasen liikkeelle ja uitti kiekon rystyltä haaroista verkkoon. Muutama minuutti osumasta SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä haki peliin muutosta komentamalla Frans Tuohimaan Markkasen tilalle tolppien väliin.

Erä ehti vanheta hieman yli puolivälin, kun Lukko iski jo 4-1-osuman. Mäkinen ampui siniviivasta yli maalin, kiekko kimmahti pleksistä suoraan maalin kulmalle, jossa päivysti Mäkisen pakkipari Roni Sevänen. Hän napautti helposti kauden ja uransa toisen osuman, kun SaiPan pelaajia ei näkynyt lähimaillakaan.

SaiPa kavensi ylivoimalla ajassa 33.27, kun Lukko-kapteeni Janne Niskala istui kaksiminuuttistaan. Kalle Maalahti iski räväkällä lyöntilaukauksella Lauri Taipaluksen ja David Goodwinin syötöistä kiekon ohi Kähkösen.

Lukko pääsi nautiskelemaan vielä erässä neljännestä osumasta. Lauri Tukonen toi kiekon maalin taustalta ja antoi Chris VandeVeldelle. Yhdysvaltalainen paukautti suoraan syötöstä kiekon aivan takayläkulmaan ohi Tuohimaan.

3. erä: Tuohimaan peli alkoi katastrofimaisesti. Hän ei ollut saanut yhtään torjuntaa, kun hänet yllätettiin jo kolmannen kerran. Rony Ahonen nappasi irtokiekon ja luisteli kaikilta karkuun. Hän napautti läpiajonsa päätteeksi kiekon aivan yläkulmaan tiukalla rannekudilla.

SaiPa ei 6-2-takaa-ajoasemasta lannistunut, vaan iski kaksi kavennusta. Ensimmäisen osuman iski Joni Nikko Kohon ja Ahti Oksasen syötöistä.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Kalle Maalahti iski illan toisensa. Hänen laukaus viivasta yllätti omien pelaajiensa tekemässä maskissa olleen Kähkösen. Kiekko kimpoili lopulta maaliraudoista ja Kähkösen varusteista verkkoon.

SaiPa haki viime minuuteilla kavennusta vielä ilman maalivahtiakin, mutta Lukon puolustus ja Kähkönen kestivät loppuun saakka.

Oho: Kesken pelin 3-1-tilanteessa SaiPan maalille vaihdettu Frans Tuohimaa joutui antautumaan kolme kertaa ennen kuin sai ensimmäisen torjunnan tililleen.