Lukko voittoon HIFK:sta Teemu Ramstedtin ratkaisulla

Teemu Ramstedt (vas.) palasi vanhaan kotihallinsa vastustajan paidassa. Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK–Lukko 0–1 (0–0, 0–0, 0–0, 0–1)

Ratkaisu: Teemu Ramstedt ratkaisi jälleen kerran Helsingin jäähallissa, mutta tällä kertaa hän ei pelannutkaan HIFK:ssa. Lukko vei hänen maalillaan voiton jatkoajalla.

Lähtökohta: Kauden aiemmat pelit olivat menneet Lukon nimiin. Se oli voittanut Raumalla ensin 2-1 voittomaalin kilpailun jälkeen ja sitten 1-0. HIFK oli vienyt Helsingin ottelun maalein 3-1.

Ennen peliä HIFK oli viidentenä Liigassa. Eroa ylöspäin JYPiin oli seitsemän ja alaspäin KalPaan vain kaksi pistettä, mutta KalPa oli pelannut kaksi ottelua enemmän.

Lukon sijoitus oli kahdeksas. Eroa kuudenteen sijaan oli kahdeksan pistettä. Sama ero oli myös yhdentenätoista olevaan Ilvekseen.

HIFK:lta puuttuivat keskushyökkääjä Juhani Tyrväinen sekä puolustajat Oliwer Kaski, Miihkali Teppo sekä vain kahdeksan ottelua koko kaudella pelannut Joe Finley.

Lukon iso puute oli puolustaja Janne Niskala, joka on koko loppukauden sivussa. Poissa olivat myös puolustaja Atte Mäkinen sekä vain 15 ottelua pelannut hyökkääjä Lauri Tukonen.

1 erä: Kun joukkueet olivat pelanneet tasaisesti kauden edelliset keskinäiset, niin tasaisesti jatkettiin nytkin. Erä oli maaliton ja tilanteet menivät aika tasan, vaikka Kaapo Kähköselle Lukon maalissa tulikin selvästi enemmän torjuntoja kuin Kevin Lankiselle HIFK:n maalissa.

Molemmilla oli yksi ylivoimamahdollisuus, mutta kumpikaan ei saanut tulosta.

2 erä: Jälleen mentiin maalittomana ja jälleen Kähkösellä oli enemmän torjuntoja, mutta nyt Lukolla oli paremmat paikat tehdä maali. Lähimmäs pääsi aivan erän alussa Juho Keränen, jonka läpiajon Lankinen torjui kuitenkin hienosti. HIFK:n paras paikka tuli Ville Varakkaalle.

Lukolla oli kaksi ylivoimapeliä aivan peräkkäin erän puolivälissä ja HIFK:lla yksi erän lopussa. Niistäkään ei maaleja tullut.

3 erä: Lukon neljäskään ylivoima ei tuottanut tulosta. Saku Salmela sai 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta. Tilanne oli aivan oikein tuomittu, mutta Juho Keränen pelasi tilanteen juuri niin kuin ei pidä.

Salmela oli tulossa tilanteeseen, mutta silti Keränen käänsi selkänsä ja keskittyi vain kiekon pelaamiseen. Lue erillinen näkökulma-kirjoistus aiheesta.

HIFK:lla oli muutama kova myllytys Lukon maalilla, mutta Kähkönen kesti paikat. HIFK hallitsi selvästi erän loppua, mutta vieläkään ei Nordenskiöldinkadulla nähty maalia.

Jatkoaika: HIFK hallitsi selvästi jatkoaikaakin, mutta aivan sen lopussa Teemu Ramstedt sai läpiajon HIFK:n laukauksen paluukiekosta.

Oho: Monta kertaa kauden aikana vastustajien riveissä on HIFK-kasvatteja, mutta nyt oli aivan erikoinen. Teemu Ramstedtia on paljon pidetty HIFK-ruumiillistumana ja hän onkin pelannut hiukan yli 300 liigaottelua seuran paidassa, mutta nyt hän oli Lukon ykkösketjun keskellä. Hän sai muutaman kerran pikku ”muistutuksen” taustastaan.