Lukko vei kuuman väännön - TPS:n Tomi Kallio taklasi itsensä suihkuun

Lukko piti päänsä kylmempänä 8-tien kuumassa paikallispelissä. Janne Niskalan ylivoimaosuma kolmannessa erässä jäi voittomaaliksi.

Lukko-TPS 2-1
(1-0, 0-0, 1-1)

1. erä: Lukko aloitti ottelun maalinteon jo alle neljän minuutin pelin jälkeen. Joukkue loi hyvän paineen turkulaisten päätyyn ja sai kiekon siniviivalle. Ruotsalaispuolustaja Johan Motinin viivapyssy upposi pahassa maskissa olleen Oskari Setäsen taakse. Syötön osumaan saivat Toni Koivisto ja Jyri Marttinen.

Erä oli vauhdikas ja viihdyttävä. Oman mausteensa toi se, että joukkueet kävivät heti alusta lähtien aika kovilla kierroksilla. Se johti pieniin torikokouksiin monella pelikatkolla.

Torjunnat menivät TPS:n Setäsen hyväksi 11-6. Vaikka kiekko pyöri enemmän turkulaisten kenttäpuoliskolla, joutui Lukon maalivahti Kaapo Kähkönen venymään muutamaan tilanteeseen. Hän kuitenkin jatkoi kauden hyviä otteitaan ja piti maalinsa puhtaana.

2. erä: Toisessa erässä asetelmat kääntyivät kentällä päälaelleen. TPS vyörytti hyökkäyksiä tiukasti raumalaisten päätyyn, ja Kähkönen joutui venymään parhaimpaansa. Erässä torjuntoja merkittiin lopulta Kähköselle kahdeksan, Setäselle ainoastaan kolme.

Avauserän vauhti oli toisessa erässä hieman rauhoittunut, mutta joukkueet eivät. Pelaajat kävivät poikkeuksellisen lämpimänä 8-tien paikallispelin mukaisesti, mutta ärtymykseen saattoi myös vaikuttaa varsin vauhdikas pelitahti. Molemmat joukkueet urakoivat pitkät pelit vieraissa perjantaina.

Kentän kuumin pelaaja oli TPS:n Ilkka Pikkarainen, jolla oli asiaa melkein jokaiselle keltapaidalle. Yllättävin nahistelu nähtiin erän lopussa, kun joukkueiden tähtikonkarit TPS:n Eric Perrin ja Lukon Ville Vahalahti muksivat toisilleen pienet kakkoset väkivaltaisuudesta.

3. erä: Kolmannessa erässä Kähkönen ei pystynyt enää pitämään nollapeliään, kun TPS:n konkariketju iski. Tomi Kallio, 40, ja Ilari Filppula, 36, alustivat, kun maalin eteen yksin jäänyt Perrin taituroi kiekon verkkoon. 42-vuotias kanadalainen pyörähti niin vikkelästi, että Kähkönen liukui tilanteesta ohi.

Keltamusta ruutitynnyri kyti kolmannessakin erässä, mutta tuomarien onneksi ottelu ei täysin karannut oikeudenjakajien käsistä. Pahimmillaan maalinedusruuhkassa oli käynnissä kaksikin pystypainia, mutta niistä selvittiin lopulta kaksiminuuttisilla.
Lukko piti päänsä paremmin kylmänä, ja pääsi rankaisemaan kolmannessa erässä ylivoimalla. Kapteeni Janne Niskalan tulinen lyöntilaukaus upposi etuyläkulmaan, kun Henrik Tallinder istui jo kolmatta jäähyään.

Maali otti päähän vaihtopenkillä istunutta turkulaisten kultakypärää Tomi Kalliota niin, että hän tempaisi mailansa poikki laidan reunaan. Lapa lensi kaaressa puolikkaan varren kera keskiympyrään.

Kallion tunteet kiehahtivat hetken päästä vielä enemmän. Hän ajoi oman puolustusalueen kulmassa Lukon Heikki Liedestä päähän. Tuomari näyttivät Kalliolle välittömästi suuntaa suihkun puolelle.