Lukko romahti täydellisesti Jukurien eteen

Jukurit juhli, Lukko ei. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Jukurit pystyi lauantaina laittamaan kokoonpanoonsa peräti seitsemän pelaajaa, jotka pelasivat viime kaudella Lukossa mutta jotka eivät täksi kaudeksi enää seuran suunnitelmiin mahtuneet.

Se oli pelaajille kuin bensaa liekkeihin, sillä pelipaikkana oli Rauman Äijänsuo ja vastassa viime kauden työnantaja Lukko.

Lopputulos oli täydellinen ylikävely. Jukurit rökitti Lukon peräti 1-7.

- Tietysti pelaaja haluaa näyttää vanhalle seuralleen ja varsinkin silloin, jos homma on mennyt niin, että seura ei ole halunnut pitää. Sitä haluaa näyttää, että kyllä mekin osaamme pelata, Jukurien ykkössentteri Turo Asplund tiivisti.

Hän oli yksi niistä pelaajista, joka päätyi Raumalta Mikkeliin. Asplund nakutti tehot 1+1.

Jukurien ykköstykki oli kaksi maalia viimeistellyt Topi Nättinen. Yhden maalin niittasivat Miika Roine, Zach Budish, Teemu Henritius ja Teemu Tallberg.

- Me olimme täällä jo eilen, ja kyllä meidän pelaajistamme näkyi jo silloin sellainen kauhea motivaatio. Valmennus oli Lahdessa katsomassa Lukon peliä, mutta saimme täältä kuvamateriaalia. Siitä näkyi oikeanlainen himo, Jukurien valmentajana vanhalle työpaikalleen palannut Risto Dufva totesi.

Jukurit tuli peliin vahvasti, ja Miika Roine vei mikkeliläiset johtoon pelin neljännellä minuutilla. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Teemu Henritius tuplasi johdon osumalla, joka Lukko-vahti Kaapo Kähkösen olisi pitänyt pystyä poimimaan.

Toisen erän alussa Äijänsuolla koettiin lähes ainutlaatuinen hetki. Kähkösen peli romahti käsiin, ja hän päästi kolmesta Jukurien laukauksesta kolme sisään.

Lukon oli pakko vaihtaa maalivahtia ja laittaa luukulle Lassi Lehtinen, joka oli jo aiemmin päivällä pelannut A-nuorten pelin.

Turo Asplundin silmät kirjaimellisesti levisivät, kun hän kuuli Lehtisen liigadebyytin taustat.

- Ai jaa, sitä mä en tiennytkään. Varmaan aika ainutlaatuinen homma, Asplund äimisteli.

- Mutta hyvin nuori veskari otti kiinni.

Niin otti. Vaikka Lehtisen valmistautuminen oli kaikkea muuta kuin optimaalinen, hän nousi Lukon ykkösmieheksi. Kaksi maalia meni selän taakse, mutta 17 laukausta hän pystyi pysäyttämäänkin.

Se kertoo kuitenkin paljon Lukon joukkueen yleisestä suorittamisesta. Katsomosta lähti paljon väkeä pois jo Jukurien neljännen maalin jälkeen, ja pelin jälkeen yleisö buuasi äänekkäästi kotijoukkueelle.

Lukon valmentaja Juha Vuori esiintyi pelin jälkeen tyynenä ja rauhallisena. Hän ei halunnut ottaa kantaa omaan asemaansa Lukon ohjaksissa.

- Se on varmasti sellainen asia, jota joku muu organisaatiossa miettii. Mun kontollani on jotain, mä kannan siitä huolen. Mun pitää vain tehdä oma hommani mahdollisimman hyvin, hän tiivisti.

Juha Vuori esiintyi pelin jälkeen rauhallisesti. Kuva: Pekka Lehmuskallio