Lukko pysyi vain erän verran TPS:n kyydissä

TPS-Lukko 4-1

(0-1, 2-0, 2-0)

Ratkaisu: Teemu Väyrysen 3-1-osuma päätöserän alkupuolella oli lopulta ottelun ratkaisu. Lukko ei tämän jälkeen enää saanut kiriä aikaan.

Lähtötilanne: TPS voitti perjantaina kärkipään kamppailussa hienosti Tapparan vieraskentällä, kun Eric Perrin iski hattutempun. Lukko puolestaan jäi kotikentällään JYPiä vastaan täysin aseettomaksi.

1. erä: Lukko pääsi aloittamaan maalinteon, kun Arttu Ilomäki karkasi oikealta laidalta puolittain läpi Janne Keräsen ja Tarmo Reunasen syötöistä. Hän seurasi katseellaan mahdollista syöttöä, mutta napautti TPS-vahti Oskari Setäsen yllätykseksi kiekon etukulmasta sisään. Maali syntyi ajassa 6.49.

Ilomäki oli muutamaa minuuttia myöhemmin jälleen karkumatkalla. Tällä kertaa hän oli 2-1-hyökkäyksessä, mutta tilanne kuivui kokoon Lukon pelaajien syöteltyä muutaman kerran liikaa.

TPS:n hyökkäyspäässä avauserän parasta osaamista väläytteli hieman yllättäen raskasrakenteinen nelosketju. Jonne Virtanen karkasi kertaalleen kolmosketjun Teemu Väyrysen kanssa kahdella yhtä vastaan -ylivoimahyökkäykseen ja erän loppupuolella Virtanen, Ilkka Pikkarainen ja Otto Nieminen saivat puolentoista minuutin vahvan vaihdon Lukon päätyyn.

Lukon Ilomäki oli erän hahmo kuitenkin loppuun saakka. Hän oli keskipisteessä myös tilanteessa, jossa TPS-pakki Ilkka Heikkinen lähti istumaan 2+10-minuutin jäähyä päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ilomäki haki hieman varomattomasti kyyryssä päätykiekkoa, jolloin Heikkinen pääsi häntä taklaamaan. Lukko-sentteri palasi peliin vielä avauserän viimeisillä sekunneilla.

2. erä: Toista erää oli kulunut vain pari sekuntia, kun Arttu Ilomäki oli taas tapahtumien keskipisteessä. TPS:n Henrik Tallinder yritti purkaa kiekkoa heti keskialoituksen jälkeen, mutta peliväline osui Ilomäkeä kasvoihin. Tämä poistui vaihtopenkille paikkauttamaan kasvojaan.

Kotijoukkue iski samalla erän avausminuutilla myös ensimmäisen maalinsa. Markus Nurmi pääsi Lukon puolustusalueella kaartelemaan liian vapaasti ja ampui kiekon rannelaukauksella verkkoon.

Erän puolivälissä kotijoukkue iski toisen osumansa, kun Lukon puolustaja Atte Mäkinen istui jäähyaitiossa. Perrin ja Tomi Kallio petasivat paikan Zach Budishille, joka iski neliön keskeltä kiekon ohi Kaapo Kähkösen.

TPS:n piti tauolle johtoasemassa maalivahti Setänen. Lukon Chris VandeVelde ja Toni Koivisto sommittelivat upeasti turkulaisten puolustuksen sekaisin. Setäsen jalka venyi kuitenkin viime hetkillä kiekkoa lähes tyhjään maaliin putanneen Koiviston vedon eteen. Toinen erä oli hyvin vahvasti turkulaisten. Koiviston laukaus oli harvoja hyviä Lukon tilanteita.

3. erä: TPS vankisti johtoaan päätöserässä komean hyökkäyksen päätteeksi. Hannu Kuru löisi vastahyökkäyksessä rinnaltaan puolustaja Martin Bergerin, joka jatkoi takakulmalle Teemu Väyryselle. Hänellä oli helppo työ iskeä 3-1-osuma.

Lukko yritti saada päätöserässä kiriään käyntiin, mutta TPS puolusti omaa päätyään tarkasti. Parhaat paikat vieraille aukesivat vastaiskuista. Ville Vahalahti oli kertaalleen päästä jo avoimeen maalipaikkaan, mutta hän tyytyi kuitenkin epäonnisesti hakemaan takaviistosta ketjukaveriaan.

Jos raumalaisilla oli jonkinlaisia haaveita kiriin, katosivat ne viimeistään ajassa 54.52. Tuolloin Petrus Palmu kiepsautti maalin takaa itsensä vapaaksi ja ampui kiekon Kähkösen olkapään yli etukulmaan.