Lukko jäi pitkästä aikaa pisteittä Raumalla - TPS haki kaikki sarjapisteet

Lukko-TPS 2-5
(2-3, 0-1, 0-1)

Ratkaisu: Lukko hukkasi toisessa erässä ylivoimansa loppuhetkillä kiekon, Teemu Väyrynen karkasi ja vei TPS:n kahden maalin johtoon. Sitä eroa Lukko ei pystynyt kuromaan. Lukko oli jäänyt viimeksi pisteittä Raumalla 8. joulukuuta, kun Ässät vei kolme pistettä Poriin.

Ennakkoasetelma: TPS saapui Raumalle raskas tappio niskassaan. Turkulaiset puhalsivat kotikentällään JYPiä vastaan kunnolla ulos ja taululla oli 1-7-lukemat.

Lukko taasen on viime aikoina jatkanut sarjan parhaimmistoon kuuluvaa kotikenttähallintaa, vaikka vieraissa pistetili ei ole yhtä vauhdikkaasti karttunutkaan.

Lukon ja TPS:n ottelun alla muistettiin hiljaisella hetkellä hiljattain poistunutta raumalaiskiekkoilijaa Jarmo Jusia.
Harras tilanne sai kuitenkin ikävän käänteen, kun TPS:n kannattajien päädyssä paukahti voimakas paukkupommi. Pommin sytyttäjä paikallistettiin nopeasti ja poliisit veivät hänet hallista.

1.erä: Sevänen antoi keskialueella hyvin varomattomasti poikittaisella mailalla Pikkaraiselle vauhtia, tämä kaatui laitaa kohden ja jäi jäähän makaamaan. Tuskaisen näköinen Pikkarainen talutettiin TPS:n koppiin, tuomarit näyttivät puolestaan Seväselle toisen päädyn ovea.
.
Raumalaisten loistava alivoimapeli onnistui lähes nollaamaan TPS:n viiden minuutin ylivoiman. Vain neljä sekuntia ennen Seväsen rangaistuksen päättymistä mustavalkoiset sommittelivat komean osuman. Ilkka Heikkinen ja Ilari Filppula petasivat Lauri Pajuniemelle. Tämä ei kiekkoon kunnolla osunut, mutta takaa noussut Petrus Palmu tuikkaisi kiekon Kähkösen haaroista sisään.

Lukko joutui ajassa 14.33. uudestaan alivoimaiseksi, kun Heikki Liedes ohitti Heikkisen vauhdilla ja ajoi kohti Rasmus Tirrosen vartioimalle maalille. Tuomariston mielestä Tirrosen kaatanut ajo oli liiankin vauhdikas, ja Liedes lähti kaksiminuuttiselle.
TPS rankaisi nopeasti Lukon jäähyn jälkeen. Sama mies eli Petrus Palmu kaivoi maalilta irtokiekon, siirsi rystylle ja ohi Kähkösen. Kun alle minuutin päästä Eric Perrin iski pelin jo 0-3:een, näytti siltä että vierasjoukkue on unohtanut täysin perjantain.

Lukko iski kuitenkin 25 sekunnissa kaksi kavennusosumaa. Ensimmäisen iski ranteella Rony Ahonen, toisen lähetti siniviivan pinnasta Janne Niskala. Jälkimmäisessä osumassa maskissa ollut TPS-vahti yllättyi täysin, kun Niskalan osuma leijaili aivan ylänurkkaan.

2. erä: Avauserän maali-ilottelu ei kantanut enää toiseen erään, vaan molemmat joukkueet onnistuivat tiukentamaan puolustustaan. Tästä huolimatta vierailijoille aukesi toisen erän avauskympillä kahdesti loistavat tekopaikat. Molemmissa Patrik Virta pääsi hyvään vastaiskuun, mutta Kähkönen kesti.

Lukolle sattui kuitenkin uusi lapsus ajassa 29.01. kun TPS tuli juuri tasavoimaiseksi. Teemu Väyrynen karkasi Jonne Virtasen esitystä läpiajoon ja ampui Kähkösen kilpipuolelta lukemat 2-4:ään.

Lukkoa tuntui ärsyttävän suuresti se, että Pikkarainen palasi toisessa erässä peliin. Hän sai sen verran keltasinipaidoilta muistutuksia niin tilanteissa kuin niiden jälkeenkin, että hänen poistumisensa pukukoppiin oli varmasti raumalaisilla muistissa.

3. erä: Kolmatta erää edettiin pitkään varsin tasaisissa merkeissä. Lukko yritti hakea vimmatusti kavennusta, kun taas TPS tiivisti rivejään entisestään.

Lukko sai luotua muutamia paikkoja, mutta varsinaisesti merkkejä kovasta takaa-ajosta ei Äijänsuolla nähty.
Viimeisetkin kirin rippeet tuntuivat loppuvan ajassa 53.12. kun TPS iski viidennen osumansa. Lukon hyökkääjä Chris VandeVelde yritti potkia kiekkoa maalilta pois, mutta hän siirsi sen epähuomiossa Ilari Filppulan lapaan. TPS-konkari nosti kiekon aivan maalin kattoon.

Oho: TPS:n neljänteen osumaan syötön antanut Jonne Virtanen sai sata liigapistettä täyteen. Tähän tarvittiin 478 ottelua.