Liigan huonoin ylivoimajoukkue upotti paikallisvastustajansa ylivoimalla - "Se on mahdollisuus"

Lukko juhli Porin Isomäessä Satakunnan herruutta ja kauden kuudennen paikallispelin voittoa. Kuva: Elmeri Elo

Lukko lähti lauantain paikallispeliin ikävä tilastofakta niskassaan. Raumalaiset olivat yksiselitteisesti liigan huonoin ylivoimajoukkue.

Sillä ei kuitenkaan ollut mitään merkitystä, kun kiekko putosi Isomäen jäähallin jäähän. Lukko käytti sataprosenttisesti ylivoimamahdollisuutensa ja iski kolmesti kiekon Ässien verkkoon.

Kaikkia maaleja oli värkkäämässä Lukon ykkösketju Toni Koivisto (1+1)-Teemu Ramstedt (1+2)-Chris VandeVelde.

Ramstedt tosin löi maalinsa lopussa Ässien tyhjään verkkoon. Lukon kolmannen osuman viimeisteli Janne Niskala.

- Ylivoiman filosofia on aika yksinkertainen. Pitää vain laittaa kiekot sisään, VandeVelde naulasi.

- Itse sain tehtyä rebound-maalin, ja Teemu Ramstedt antoi loistavan syötön Jannelle. Siinä tehtiin kaksi isoa maalia.

Ylivoimapelin tehottomuus on luonnollisesti ollut Lukon joukkueen tiedossa, ja erikoisviisikoihin tehtiin tälle viikolle muutoksia.

Tiistain KalPa-voitossa ne eivät vielä tuoneet tulosta, mutta torstaina Kärppiä vastaankin Lukko teki ainoan maalinsa ylivoimalla.

- Olemme työstäneet sitä ja olemme vaihtaneet äijiä, mutta olen koko ajan sanonut, että se on mahdollisuus, Lukon valmentaja Pekka Virta kommentoi.

- Jos me pysymme sarjan juoksussa mukana noin huonolla ylivoimalla, se on meille mahdollisuus.

Ässät sai mahdollisuutensa ensimmäisessä erässä, sillä porilaiset pääsivät pelaamaan 1.43 minuuttia kahden miehen ylivoimaa.

- Se ylivoima oli huono. Ensin unohdettiin ampua, ja sitten kun ammuttiin, hajosi maila, Ässien valmentaja Jyrki Aho tokaisi.

- Paljon jätimme itsestämme kentälle. Pelasimme fyysisesti, mutta emme osanneet käyttää omaa momentumiamme. Sen jälkeen vastustaja sai ylivoiman ja iskettyä siitä maalin.

Toni Koivisto teki Lukon avausmaalin Ässiä vastaan. Kuva: Elmeri Elo

Ässien ainoan osuman teki sopivasti Matti Kuparinen, sillä hänelle illan peli oli liigauran 600:s. Se oli 1-3-kavennus, joka ei Virtaa miellyttänyt.

Hän kaivoi muistoistaan Lukon edellisen Porin-vierailun. Siinä Lukko johti 0-2, mutta päästi Ässät virheillään mukaan peliin ja hävisi 4-2.

- Aika jääräpäinen porukka. Sitä maalia ei olisi tarvinnut päästää, ja annettiin aika vahva momentum ässille. Siitä mä olin vähän näreissäni. 

Lukko voitti kamppailun 4-1 ja nappasi saman tien Satakunnan mestaruuden. Lukon ja Ässien kohtaamiset menivät runkosarjassa 3-3, mutta raumalaiset olivat pistein mitattuna parempia 10-8.

- Kova peli, tunne ihan tapissa. Paljon taklausta varsinkin alkuun, ja me olimme vähän ottavana osapuolena. Syötettiin hitaasti ja huonosti ja saatiin mahdollisimman huono alku peliin, Virta kertasi.

- Uskon vakaasti, että kohdataan vielä kevään mittaan uudestaan.