Lahtelaisvieraat katkaisivat Ilveksen voittoputken

Iikka Kangasniemi (kesk.) oli Pelicansin tehomies Ilvestä vastaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Iikka Kangasniemi (kesk.) oli Pelicansin tehomies Ilvestä vastaan. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ratkaisu

Kenttätapahtumiltaan hyvin tasaväkisen ottelun ratkaisuksi nousi, kuten jääkiekossa hyvin usein, toisen joukkueen parempi viimeistely. Ilves ei saanut kiekkoa maalipaikoista huolimatta ohi Joona Voutilaisen, kun taas Pelicans hyödynsi paikkansa tehokkaasti ja voitti ottelun lukemin 1-4.

Lähtökohta

Hakametsän lauantaipelissä kohtasivat kaksi kovakuntoista joukkuetta. Runkosarjassa viidentenä oleva Pelicans vieraili yhdentenätoista olevan Ilveksen vieraana.

Pelicans oli jäänyt pisteittä vain kertaalleen edellisissä seitsemässä ottelussaan. Ilveksellä puolestaan oli alla kolmen voiton putki.

1. erä

Ensimmäisen erän tilastomerkinnät koostuivat vain jäähyistä, joita vihellettiin yhteensä neljä. Kolme ensimmäistä tuomittiin vierailijoille ja viimeinen Ilves-vahti Markus Ruusulle.

Erän merkittävin tapahtuma nähtiin heti ensimmäisellä minuutilla, kun Ilves-puolustaja Stefan Espeland sai kiekon kasvoihinsa ja joutui jättämään kaukalon vertavuotavana. Espeland ei enää palannut kaukaloon ottelun aikana.

2. erä

Toinen erä jatkoi ensimmäisen sapluunaa. Peli pysyi tasaisena ja tilastoihin merkittiin vain jäähyjä.

Kuvion rikkoi kuitenkin peräti kuuden ottelun pisteettömän putkensa katkaissut Pelicansin kultakypärä Iikka Kangasniemi, jonka puolihuolimaton rannelaukaus pienestä kulmasta upposi Ruusun varusteiden välistä Ilves-maaliin vieden vierailijat 0-1-johtoon. Syöttöpisteille maaliin Taavi Vartiainen ja Jordan Rowley.

3. erä

Kolmas erä eteni kenttätapahtumien osalta yhtä tasaisena kuin kaksi ensimmäistäkin.

Maalinteossa onnistui kuitenkin jälleen Pelicans, kun Borna Rendulicin komean yksilösuorituksen päätteeksi kroatialaisen rannelaukaus upposi Ilves-maaliin Ruusun jalkojen välistä.

Kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä kotijoukkuekin sai lopulta maalihanansa auki. Joukkueen kapteeni Tapio Laakso lapioi Valtteri Viljasen viivalaukauksen reboundin maalin edestä sisään. Kakkossyöttöpiste merkittiin tilastoihin Otto Koivulalle.

Ilveksen takaa-ajo ei kuitenkaan kestänyt kauan: Miska Siikosen tarkka rannelaukaus upposi Ruusun selän taakse vain noin puolitoista minuuttia kotijoukkueen kavennuksen jälkeen ja vei lahtelaiset jälleen kahden maalin johtoon. Syöttöpiste Iikka Kangasniemelle.

Vielä ottelun viimeisellä minuutilla Ilveksen hakiessa kavennusosumaa ilman maalivahtia Pelicans pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 1-4. Maalintekijä Mikko Kousa, syöttöpisteet Aleksi Rekoselle ja Arttu Heikkiselle.

Oho

Ottelun kummallisin episodi nähtiin juuri ennen Pelicansin toista maalia. Ilves-hyökkääjä Juhani Tamminen otti kiekon käteensä, pyörähti ja heitti sen vastakkaiseen suuntaan. Kyseessä oli oppikirjaesimerkki kiekon sulkemisesta, ja ottelua tuominnut tšekkituomari Daniel Prazak näyttikin heti tilanteesta jäähyä.

Seuranneessa polemiikissa kuitenkin muut tuomarit näyttiät olevan tilanteesta eri mieltä, ja Prazak lopulta peruutti jo antamansa rangaistuksen.

Oho II

Pelicans saa kiittää kolmannesta maalistaan sen rakentaneiden Siikosen ja Kangasniemen lisäksi myös linjatuomari Hannu Sormusta. Sormusen törmäsi huolimattomuuttaan hyökkäykseen lähteneeseen Teemu Rautiaiseen ja lahjoitti Pelicansille tilanteessa maaliin johtaneen vastahyökkäyksen.