Kotkaniemi tyytyväinen avausottelunsa päävalmentajana

Mikael Kotkaniemi joutui vastailemaan paljon pelin jälkeen.

- Tuo piste saattoi olla hyvin tärkeä loppua ajatellen. Se antoi varmasti joukkueelle itseluottamusta. Tätä asiaa käsittelemme paluumatkalla bussissa, hän sanoi.

Kotkaniemi tuli päävalmentajaksi sunnuntaina, joten kovin paljon aikaa hänellä ja joukkueella ei ole ollut.

- Eilen olimme 40 minuuttia jäällä ja tänään 35. Kovin paljon siinä ei ehdi. Mutta muutoksista oli jo vähän näkyvissä tänään. Alussa emme olleet ihan pelissä mukana, mutta aikaa myöten pääsimme hyvin peliin ja välillä veimmekin ottelua.

Kotkaniemi haluaa joukkueensa pelaavan enemmän kiekkokontrollin kuin taklaamisen kautta.

- On pystyttävä miettimään, mitä voitamme taklaamalla. Jos taklaa sata kiloista vastustajaa, niin saammeko hyötyä? Meillä on tietysti Ässä-brändi, joka pitää muistaa. Pitää löytyä hyvä tasapaino.

Vaikka joukkue kärsi jälleen kerran tappion voittomaalikilpailussa, niin elementit huomattavasti paremmasta ovat olemassa. Ässät saattaa uuden valmennusjohdon alaisuudessa olla jatkossa vaarallinen joukkue kenelle tahansa.

Kun Kotkaniemi oli aikaisemmin apulaisvalmentaja, niin uuteen henkilöön ei pelaajien tarvinnut tottua.

- Nämä (potkut) ovat aina ikäviä asioita. Käsittelimme ne yhdessä joukkueen kanssa. Puhuin samalla siitä, että haluan arvomaailmani näkyviin. Olemme rehellinen joukkue ja pyrimme käsittelemään kaikki asiat heti, hän sanoi.