Korean yhteisjoukkueen maaliero kaikkea muuta kuin korea

Kun jääkiekkoturnauksessa ottaa kahdesti peräkkäin takkiinsa 8–0-lukemilla, turnaus on monesti mennyt totaalisesti pieleen. 

Tähän johtopäätökseen ei välttämättä päädytä Korean niemimaalla, sillä Etelä- ja Pohjois-Korean yhteisjoukkueella on olympia-areenalla isompiakin arvoja kuin urheilullinen menestys.

Liennytys eli välien vähäinenkin lämpeneminen on isoa asia Koreoille, joiden suhteet ovat olleet hyytävät jo vuosikymmeniä. Maat ovat yhä virallisesti ovat sotatilassa keskenään.

Toki urheilupuolen faktat on tunnustutettava: Pohjois-Korean pelaajilla "heikennetty" joukkue on jo menettänyt jatkomahdollisuutensa hävittyään molemmat ottelunsa. Maalitilikin on yhä avaamatta. Ensin Sveitsi iski taululle lukemat 8–0, Ruotsi kylvetti korealaisia täsmälleen samoin numeroin.

Sveitsin Alina Muller teki Koreaa vastaan nimiinsä yhden ottelun olympiaennätyksen viimeistelemällä neljä maalia ja kootuaan yhteensä kuusi tehopistettä.

Ruotsalaisten tehot jakaantuivat tasaisemmin. 

Kolme pelaajaa pääsi tehoilemaan kolmen pisteen verran: Pernilla Winberg kokosi kolme (1+2) tehopistettä, samoin Elin Lundberg ja Emma Nordin. 

– Olympiamitali on isoin asia, jonka voi saavuttaa. Olisihan se hienoa saavuttaa se jälleen, sanoo jo Torinon sensaatiomaista hopeaa voittamassa ollut Winberg. 

Ruotsi todellakin teki 12 vuotta sitten jääkiekkohistoriaa onnistuttuaan rikkomaan Pohjois-Amerikan kahden kiekkojättiläisen rintaman ja kaadettuaan välierissä USA:n.

Ruotsi ja Sveitsi ovat jo kahden ottelun perusteella varmistaneet paikkansa lauantain puolivälieriin.