KooKoon omissa soinut neljässä viime ottelussa yhteensä 20 kertaa

Kärpät – KooKoo 5–0 (1–0, 1–0, 3–0)

I erä: Kärpät sai otteluun kaksi toivottua vahvistusta sairastuvalta, kun yhden ottelun huilannut kapteeni Lasse Kukkonen ja kaksi täyttä ottelua sivussa ollut Miska Humaloja palasivat kokoonpanoon. Humalojalle pelipaikka löytyi nelosketjun keskeltä.

Toni Kähkönen on löytänyt Kouvolassa uralleen uuden startin, sillä viime kaudella Kärpissä hän ei aina mahtunut edes kokoonpanoon, mutta hyökkäsi nyt ykkösketjun laidassa (5+8=13) ja kantoi päässään ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan kultaista kypärää.

Erä oli Kähköselle kuitenkin mollivoittoine, sillä Jyri Junnilan kampittamisesta kaksiminuuttisen saanut KooKoo-kapteeni katseli Kärppien johtomaalia jäähyaitiosta.

Kärppien hurjavireinen ykkösviisikko vei yli minuutin vaihdon jälkeen kiekon väkisin KooKoon alueelle, ja Shaun Heshkan tulinen siniviivalämäri ohitti maskin takaa Juha Järvenpään.

 

II erä: Kärpät järjesti superviihdyttävässä erässä KooKoon päätyyn niin kovia pyörityksiä, ettei vierailija päässyt ensimmäiseen 13 minuuttiin ahdistelemaan Veini Vehviläistä kuin kerran.

Kun suurin pyörremyrsky oli ohi, Mikael Ruohomaa ampui erittäin pienestä kulmasta ja käsittämättömän pienestä raosta kiekon yläetunurkasta maaliin. Näin ollen ykkösketju jälleen kasvattivat omia tehopisteitään.

KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola teki valmentajahaaston, koska hänen mielestään Kärppien maali oli hetkeä aikaisemmin siirtynyt paikoiltaan. Haasto oli tehty ehkä huumorimielessä, sillä sen voi tehdä vain tilanteessa, onko maalivahtia häiritty vai ei.

III erä: Kookoolle siunaantui erän alkuun otollinen tilaisuus kavennukseen, kun sekä Bertrand että Junttila istuivat jäähyllä. Junttilan jäähy hämmästytti Raksilan yleisöä (4576), sillä sen syy oli ”mailan liu'uttaminen kanssapelaajalle”.

Lopullisen niitin KooKoon arkkuun iski takatolpalta Bertrand, jolle täysosuma oli jo kauden 13:s. Ville Leskisen osuma tyhjiin ja Jasse Ikosen maali olivat enää kosmetiikkaa.

Yhteenveto: Kärppien yhdeksän kotiottelun maaliero on murskaava 39–13. Veini Vehviläinen on nousemassa joukkueen ykköstorjujaksi. Nollapeli oli viikon sisällä jo toinen. Hänen saldonsa kaikissa pelaamissaan kymmenessä ottelussa on kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota.

Kärpät jatkaa Liigan kärjessä kovalla pistekeskiarvolla 2,05.

Ruohomaa (1+2), Junttila (0+2) ja Bertrand (1+1) olivat illan tehokärpät.

Viime viikon kolme ottelua päättyivät KooKoolle maalierolla 16–15, mikä osoitti, että joukkue osaa tehdä myös maaleja. Oulussa maalinteko tyrehtyi, mutta omissa soi edelleen.

Järvenpäälle torjuntoja tuli yhteensä 40.

–En ole kauhean pettynyt, mutta harmittaa tuo iso maaliero ja se, ettemme saaneet kahden miehen ylivoimalla maalia. Kärppien luisteluvoima ja hanakkuus maalinteossa olivat korkealla tasolla, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kiteytti.

–Hyvä taistelu SaiPa-pelin jälkeen. Saimme tarvittavat maalit, Ruohomaa oli hyvä ja Vehviläiseltä loistava peli, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner tuumi

 

Tilastot:

I erä: 7.07 (Shaun Heshka (Mikael Ruohomaa – Julius Junttila) 1–0 yv.

II erä: 36.39 Mikael Ruohomaa (Charles Bertrand – Julius Junttila 2–0.

III erä: 48.07 Charles Bertrand (Mikael Ruohomaa) 3–0, 53.09 Ville Leskinen 4–0 tm, 55.19 Jasse Ikonen (Miska Humaloja – Jari Sailio) 5–0.

Kokoonpanot:

Kärpät:

Maalivahdit: Veini Vehviläinen ja (Jussi Rynnäs)

I viisikko: Julius Junttila – Mikael Ruohomaa – Charles Bertrand, Miika Koivisto – Shaun Heshka.

II viisikko: Saku Mäenalanen – Nicklas Lasu – Ville Leskinen, Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä.

III viisikko: Tuomas Vartiainen – Rasmus Kupari – Jyri Junnila, Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää.

IV ketju: Jari Sailio – Miska Humaloja – Jasse Ikonen.

7. pakki: Taneli Ronkainen.

 

KooKoo:

Maalivahdi: Juha Järvenpää ja (Oskari Salminen).

I viisikko: Toni Kähkönen – Siim Liiviik – Michael Keränen, Jyri Niemi – Emil Kristerssen.

II viisikko: Ville Vainikainen – Miikka Pitkänen – Patrick Björkstrand, Niko Tuhkanen – Jake Newton.

III viisikko: Andrei Hakulinen – Mikko Virtanen – Tomi Leivo, Ville Järvinen – Arttu Pelli.

IV ketju: Toni Hyvärinen – Jan-Mikael Juutilainen – Eetu Pöysti.

13. hyökkäjä: Sami Tamminen.