KooKoolle kelpasi voitto, TPS uinui

TPS–KooKoo 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)

Lähtökohta: KooKoo on ollut aseeton TPS:ää vastaan kauden kolmessa keskinäisessä koitoksessa. Torstai-iltana kouvolalaisvieraiden realiteetti on se, että voittoja pitäisi alkaa irrota muitakin kuin Jukureita vastaan, mikäli joukkue haluaa edes haaveilla pudotuspelisaumoista. TPS puolestaan on voittanut viisi edellistä kotiotteluaan varmoin ottein.

1. erä: Avauserä tarjoili varsin vaatimatonta kiekkoviihdettä harvalukuiselle turkulaisyleisölle. Sekavan siirtelyn erän ainoa todellinen maalipaikka siunaantui Ilari Filppulalle, joka pääsi vanhanaikaisella yrittämään tyhjään maaliin, mutta TPS-hyökkääjä ei osunut maalirautojen väliin. Vierasjoukkueella oli vaikeuksia saada kunnon laukauksia isäntien maalia kohti, TPS sai erän edetessä painetta hyökkäyspäätyyn, mutta tulokset jäivät laihoiksi.

2. erä: TPS aloitti erän edellistä pirteämmin ja painostus tuotti nopeasti tulosta, kun Oskari Siiki sijoitti maalinedustan irtokiekon ohi Samu Perhosen kirjauttaen kauden kahdeksannen osumansa. Johtomaalin jälkeen mustapaidat päästivät kuitenkin ottelun ohjia lipsumaan käsistään ja erän lopussa huolettomuus kostautui. TPS-pakki Mark Fraser kompuroi hyökkäyssiniviivalla ja Patrick Bjorkstrand suti kahden miehen läpiajon päätteeksi kouvolalaisten tasoitusmaalin.

3. erä: TPS jatkoi lepsuiluaan ja KooKoo hyödynsi illan parhaan hetkensä. VIeraiden ykkösvitja pyöritteli mustapaitoja tovin ja Michael Keränen latoi lopulta takatolpalta kouvolalaiset johtiin. Tämän jälkeen KooKoo tyytyi puolustumaan keskialuetta kuin valtakunnan rajaa ja TPS iski mies kerrallaan päätä oranssiin muuriin. Hyökkäyspäässä isäntien kuviot hyytyivät heikkoihin ratkaisuihin. Vierasjoukkuekaan ei osunut edes tyhjään rysään loppuhetkillä.

Oho: KooKoo ei tälläkään kertaa osunut kahta kertaa enempää TPS-maaliin, mutta neljännellä yrittämällä sekin riitti TPS.n kaatamiseen.

Kommentti: – Ollaan kyllä tyytyväisiä kolmeen pisteeseen, kun ajattelee miltä viimeiset puolitoista kuukautta voat näyttäneet. Ensimmäinen erä oli hapuileva ja toisen erän alkuun annettiin vähän helppo maali, mutta paransimme koko illan pala palalta, KooKoo-luotsi Tuomas Tuokkola summasi.