Komarovin kylältä liigajäille - Anton Stråka debytoi hurrikaanipaidassa

Perjantai-illan JYP-Jukurit ei kohonnut millään muotoa erityisen ikimuistoiseksi kamppailuksi, mutta epäilemättä ainakin yhden hurrikaanipelaajan mieleen se vähän nolosta 1-3 -tappiosta huolimatta jäi. JYPin nelosketjua johtanut Anton Stråka, 19, pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun.

- Kamppailupelaamisessa on suurin ero. Isompia ja vahvempia jätkiä, saa vääntää ihan tosissaan. Tuntui, että ihan hyvin pysyin siinä mukana, Stråka raportoi taiston tauottua.

Stråkalle kirjattiin vajaat kymmenen minuuttia jääaikaa ja seitsemän aloitusta, joista neljä voittoa, mutta ei tehopisteitä tai jäähyminuutteja. Stråkan, Joel Sundin ja Arttu Likolan muodostama nelosketju pörräsi pirteästi, mutta jäi etenkin jäähyjen sävyttämässä toisessa erässä melkoisen vähälle peliajalle.

- Eihän se helppo tilanne ole, mutta siinä on vain pakko yrittää pitää itsensä pelissä mukana, Stråka sanoi.

Uusikaarlepyyssä syntyneen nuorukaisen kasvattajaseuran kohdalla lukee Munsala IK. Jos seura kuulostaa etäisesti tutulta, niin se johtunee herrasta nimeltä Leo Komarov. Toronton hyökkääjä otti ensimmäiset luistimenpotkunsa samaisessa seurassa.

- Komarovin kanssa ollaan samasta kylästä kotoisin. Viisi vuotta sitten tulin Jyväskylään jääkiekon takia ja olen kyllä viihtynyt erittäin hyvin, Stråka kertoi.

Peli karkasi JYPin hyppysistä pahemman kerran kolmannessa erässä.

- En oikein tiedä... Jukurit tuli kovaa siihen, mutta olihan siinä meilläkin paikat, Stråka pyöritteli.

Tieto liigadebyytistä ja hyppy kaukaloon tulivat nopeaan tahtiin.

- Pari päivää olen nyt treenannut liigan mukana. Aamulla kun tulin hallille, tuli tieto, että pelaan tänään. Vähän jäi huono fiilis, kun hävittiin, Stråka sanoi.