Kolmosketju piti TPS:n kotisaldon sataprosenttisena

Alaketjujen pelaajat kantoivat TPS:n maaliviivan yli torstaina. Elias Karvonen ja tässä 2-1-maaliaan tuulettava Teemu Väyrynen tekivät 1+1-tehot mieheen. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS piti kiinni liigan kärkipaikastaan ja virheettomästä kotisaldostaan voittamalla HPK:n torstai-iltana 3–2 (0–1, 3–0, 0–1).

Helpoimman kautta mustavalkoiset eivät voittoon marssineet. Ottelun ensimmäinen erä oli turkulaisittain todella tahmea. Terävä HPK sai palkintonsa, kun Otto Paajanen iski alivoimalla johtomaalin. 1–0-vierasjohto ensimmäisellä erätauolla kuvasi pelitapahtumia hyvin.

TPS väläytti kuitenkin jälleen henkistä kanttiaan kääntämällä pelin toisessa erässä. Petrus Palmu sekä syvyyspelaajat Teemu Väyrynen ja Elias Karvonen (molemmat 1+1) veivät TPS:n 3–1-karkumatkalle, jota HPK ei enää kyennyt kirimään.

–HPK oli vahva, nopea ja monipuolinen. Onneksi emme hävinneet väsyneeseen trappipeliin, siihen lähteminen menee minun piikkiini. Pitäisi lisätä vauhdikasta luistelupeliä, TPS-päävalmentaja Kalle Kaskinen huokaisi.

Kaskinen jakoi syystäkin kehuja kolmosketjulleen Väyrynen–Karvonen–Erik Nyström. Kolmikko on pelannut hyvin yhteen jo jonkin aikaa, nyt palkinto tuli hyökkäyspäässäkin.

–Neljälle asialle aplodeerattiin pelin jälkeen: voitolle, Rasmus Tirrosen erinomaiselle maalivahtipelille, Väyrysen hienoille muuveille ja Karvosen maalille.

–Karvonen ja Väyrynen ovat olleet meidän alivoimapelaamisemme tärkeimmät pelaajat. Tänään ei tarvinnut tappaa alivoimaa, joten kaverit paikkasivat homman tekemällä maaleja, Kaskinen naurahti.

Ottelun erikoisuus oli se, ettei TPS tosiaan ottanut ainuttakaan rangaistusta. Toisaalta TPS ei saanut vaarallisesta ylivoimastaankaan tehoja irti, vaan tällä kertaa HPK iski alivoimamaalin.

–Alivoimaan olen erittäin tyytyväinen. Ylivoimaankin meillä oli hyvä suunnitelma, mutta sitä emme päässeet kokeilemaan, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen summasi.

–Kova peli, erilainen kuin meidän viime aikojen muut ottelumme. Pelasimme vahvasti ja etenkin matsin puolivälissä meillä oli hyvä hetki. Oli maalintekopaikkoja ja ylivoimahyökkäyksiä. Niinä hetkinä olisi pitänyt olla tehokas, mutta emme olleet. TPS taas oli ja painoi vastahyökkäyksistä kovalla prosentilla maaleja, Pennanen pyöritteli.