Kisapuiston illassa todellista tähdistöpelin henkeä

SaiPa–TPS 5–6 (0–2, 3–1, 2–3)

Voitot 0–2

Ratkaisu: TPS:n Teemu Väyrynen karkasi läpiajoon varsinaisen peliajan päätösminuutilla, kun SaiPan pakit Urho Vaakanainen ja Vladimir Denisov pelasivat hyökkäyssiniviivalla yhteentörmäyksessä toisensa ulos.

TPS:n Eric Perrinille ei riittänyt Kisapuistossa edes hattutemppu. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pointti 1. TPS ei saanut ensimmäisessä kohtaamisessa neljässä erässä sekuntiakaan ylivoimaa. Nyt kun sitä tuli, näytti ratkaisu syntyvän jo avauserässä.

Vieraiden ykkösylivoima hyödynsi sekä Topi Nättisen huitomiskakkosen (maila Petrus Palmun käsistä) että isäntien väärän vaihdon istunnon. Ainoa tahra osumissa oli se, että Tepsiltä kävivät kaukalossa jo molemmat ylivoimaviisikot, kunnes ykkösryhmitys iski palattuaan kaukaloon. Ensimmäisen iski paluukiekosta Erik Perrin Ilkka Heikkisen viivalaukauksen jälkeen, toisen mailansa maalivahti Frans Tuohimaan taakse vapaaksi ohjaamaan saanut Patrik Virta. Ilari Filppula kirjautti syöttöpisteen molemmista osumista.

Pointti 2. TPS turvautui maalivahdin vaihtoon, kun SaiPa teki päätöserän alussa kaksi maalia (4–3 ja 5–3) 12 sekunnin välein. Oskari Setänen teki tilaa Rasmus Tirroselle.

Pointti 3. TPS:n teho oli ykkösketjun varassa. Eric Perrin (3+1) ja Ilari Filppula (0+4) joutuvat kantamaan joukkuetta, kun Tomi Kalliota ei vielä kaukalossa näy. Kaksi ikämiesten järjestelemistä osumista oli ylivoimamaaleja, ja jokaisen TPS:n viiden ensimmäisen maalin aikana SaiPalla oli kaukalossa neljä kenttäpelaajaa.

Oho! TPS:n Fredrik Norrena otti kaukalosta ulos kävellessään pelirangaistuksen yritettyään hermostuttaa SaiPan puolustaja Per Savilahti-Naganderia.

Erikoista: Ylivoimamaalit menivät tasan 2–2, joten ero tuli tasakentällisin TPS:lle.