"Kireää peliä oli" – Turun taisto jätti valmentajat janoamaan parempaa

"Parantaa pitää", tuumi Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi tutun mietteliäänä voitokkaan vierasavauksen jälkeen. Kuva: Jukka Rautio/EuroPhoto.

TPS:n ja Tapparan välieräavaus vastasi pitkälti kiekkoyleisön odotuksia kaukalon tapahtumien osalta. Ehkä osa yleisöstäkin oli odottanut tarkan varovaista kyttäilyä, niin vaisuksi jäi yleisömäärä Turussa. Myös päävalmentajat näkivät ottelun odotustensa mukaisena, joskaan kumpikaan ei vaikuttanut erityisen tyytyväiseltä omiensa esitykseen. 

Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi kiitteli oman ryhmänsä luonnetta, jota kokenut mestarijoukkue osoitti nousemalla kahden maalin tappioasemasta voittoon. Rautakorpi luonnehti Tapparan alkua "tunnustelevaksi", muiden silmin se oli hetkittäin jopa ylivarovainen. TPS pystyi hallitsemaan pelin alkupuolta selvästi ja etenkin pitämään tamperelaiset pois maalipaikoista.

– Toiseen erään parannettiin selvästi, mutta TPS teki 2–0 vaikka oltiin siinä jo vähän pelin päällä. Kertoo joukkueesta paljon, että noustiin kolmannessa erässä. Kireää peliä oli, Rautakorpi summasi.

Vaikka TPS aloitti ottelun vieraitaan terävämmin, myös Kalle Kaskinen näki joukkueensa aloittaneen iltapuhteen "vähän sukkasillaan". Tappara puolusti jopa puolivälierävastustaja SaiPaa passiivisemmin hetkittäin, tällä kertaa turkulaiset löysivät kuitenkin lääkkeitä oman pelinsä pyörittämiseen. 

Kolmannessa erässä ja jatkoerässä TPS pystyi tasakentällisin edelleen rakentamaan omaa peliään, vaikka Tappara lisäsikin painetta – mutta jokseenkin harmittomat rangaistukset koituivat karusti turkulaisten kohtaloksi, kun Tappara rankaisi kolmestä perättäisestä TPS-jäähystä ja vei voiton ensimmäisen jatkoerän loppupuolella.

Kaskinen ei silti suominut omiaan, vaan näki illassa tappiosta huolimatta myös positiivisia piirteitä.

– Tapparan kärsivällisyys ja maltti oli kovaa luokkaa, vähän tuskastuttiin siihen. Muuten olen tyytyväinen pelin trendiin, parannettiin matkan varrella, Kaskinen pohti.

– Peli oli aika erilaista kuin SaiPa-sarjassa, eikä oikein päästy sitten pelin rytmiin kiinni. Emme onnistuneet siinä, mitä lähdettiin hakemaan, Tappara onnistui, TPS-luotsi summasi.

Rautakorpi ei halunnut arvioida, vastasiko pelin toteutuma hänen punomiaan suunnitelmia. Sen sijaan hän linjasi hyvin yksiselitteisesti näkymät seuraaviin otteluihin.

– Koko ajan pitää yrittää parantaa. Ei voi tehdä kauheita suunnitelmia, pitää yrittää elää hetkessä. Meillä on niin taitava joukkue vastassa, että sieltä tulee koko ajan haastamista ja pitää olla hereillä. Pitää löytää ne omat hetket, sitä tämä oli tänään, Rautakorpi tuumasi.