Kevin Lankinen nousi sankariksi - HIFK jatkaa välieriin

JYPin Juuso Puustinen ei pystynyt ohittamaan HIFK:n Kevin Lankista. Kuva: Jukka Rautio

HIFK-JYP 2-1
(1-1, 1-0, 0-0)
Voitot 4-2

HIFK jatkaa välieriin.

Ratkaisu: HIFK:ta vastaan on vaikea tehdä maaleja ja sen sai nyt myös JYP kokea, vaikka kaksi erää painostikin. Ratkaisevaksi maaliksi tuli lopulta Juha-Pekka Haatajan toisessa erässä tekemä ylivoimamaali. Ottelun sankari oli kuitenkin HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen.

1 pointti: JYPin kolmannen erän kiri oli huima. Peliä käytiin lähes koko ajan HIFK:n puolustusalueella, mutta tulosta ei tullut edes Teemu Erosen kahden minuutin jäähyn aikana, vaikka JYPin ylivoima on sarjan aikana ollut todella tehokasta. Jerry Turkulaisen ottama kahden minuutin jäähy kampituksesta toi pienen hengähdysajan HIFK:lle. JYP yritti vielä raivokkaasti ilman maalivahtia, mutta sekään ei tuonut tulosta,

2 pointti: JYP ei ollut eilisestä pelin menettämisestä ja kokoonpanomuutoksista masentunut, vaan pelasi etenkin toisessa erässä erittäin rohkeasti ja nopeasti. Mutta tulosta ei erässä tullut, vaan HIFK siirtyi johtoon Juha-Pekka Haatajan ylivoimamaalilla. Tämä tuli viidellä kolmea vastaan, kun kahden ylivoimaa oli pelattu vain kuusi sekuntia. Ensin Miha Verlic sai kakkosen ja sitten kapteeni Juha-Pekka Hytönen 2+2 korkeasta mailasta. HIFK:n kultaErik Thorell joutui pukukoppiin paikattavaksi, eikä palannut enää peliin. Toisella erätauolla hän poistui hallista.

3 pontti: Eilinen peli johti moneen muutoksiin kokoonpanoissa. Saku Salmelan taklauksen jälkeen Jani Tuppurainen jäi pois JYPin kokoonpanossa, johon nostettiin nuori Anton Stråka. Salmela sai viiden ottelun pelikiellon. Miihkali Teppo nousi HIFK:n puolustukseen. JYP vaihtoi maaliin Eetu Laurikaisen Juho Olkinuoran jäädessä penkille. Olkinuora oli eilen hävinnyt maalivahti. HIFK luotti Kevin Lankiseen, jonka se oli eilen vaihtanut pois kolmen takaiskun jälkeen. HIFK oli pudottanut Vili Sopasen kokoonpanosta. Tilalle oli nostettu vasta 18-vuotias Teemu Engberg.

Oho: Teemu Tallberg teki sarjan ensimmäisen alivoimamaalin päästyään ensimmäisessä erässä omalla siniviivalla karkuun Henri Kanniselta. Jake Newton ei saanut häntä kiinni ja Tallbergille jäi kunnolla aikaa harhautukseen. Saman Micke-Max Åstenin jäähyn aikana JYP teki ylivoimamaalin. Mikko Mäenpään laukaus osui ensin tolppaan ja meni Kevin Lankisen selän kautta maaliin. Siitä jäähystä nähtiin kunnolla tilanteita.

Erikoista: HIFK on vaihdellut joka peliin uuden Maamme -laulun esittäjän. Nyt vuorossa oli todellinen IFK-fani Samu Haber, joka on montaa kertaa katsovansa jokaisen mahdollisen HIFK:n pelin.