Kenraaliharjoitus toi voiton Tshekistä

Suomi kaatoi Tshekin 2–0 (0–0, 2–0, 0–0) Soulin liepeillä Anyangissa pelatussa harjoitusottelussa.

Leijonista maalinteossa onnistuivat Jonas Enlund ja Miro Heiskanen. Suomen ykkösvahdiksi olympiaturnauksekssa kaavailtu Mikko Koskinen venyi nollapeliin esitettyään muutaman mainion pelastuksen.

Varsinkin pelin alku oli tunnusteleva ja rikkonainen, eikä ottelusta kehittynyt jatkossakaan mitään klassikkoa. 

Suomi karkasi ottelun toisessa erässä nopealla tahdilla kahden maalin johtoon. Ensin osui Enlund. KHL-tehopakkaus oli terävänä maalin edessä ja iski pelin avausosuman.

Enlundille onnistuminen osui itseluottamuksen kannalta hyvään saumaan, sillä hänen otteensa maajoukkueessa eivät aiemmilla kausilla ole ollut samaa takuutasoa kuin seurajoukkueessa. Juuri tästä syystä valintaa olympiajoukkueeseen – ja vieläpä ilman syksyn A-maaottelukokemusta pidettiin yllätyksellisenä.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki perusteli Enlundin valintaa sillä, että tämä on ollut viime aikoina hyvässä vireessä KHL:ssä.

Suomen toisessa maalissa HIFK:n puolustajakomeetta Heiskanen näytti, miksi hänet valittiin olympialaisiin: pieni, mutta hämäävä vartaloharhautus ja kiekko terävällä rannelaukauksella Tshekin rysään.

Miesten olympiaturnaus alkaa Suomen osalta torstaina. Avausvastustaja on Norja. Otteluohjelmaan pääset tutustumaan tästä.