Kausiennakko: Pelicansin hyökkäys uudistui, mutta mihin suuntaan?

Viime kausi Lahdessa oli nöyryyttävä. Koossa oli parhaimmillaan finaalitason nippu yksilöitä. Paketti kuitenkin räjähti käsiin kesken KalPaa vastaan pelatun puolivälieräsarjan.

Vadim Pereskokov on Pelicansin uusia pelaajia. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Seitsemästä parhaasta pistemiehestä poissa on viisi. Heidän mukanaan lähti kirkkaasti yli kolmannes tehdyistä maaleista. Uudistumista täydellisen mahalaskun jälkeen tosin tarvittiinkin.

Muissa maisemissa ovat Vili Sopanen, Juhani Tyrväinen, Antti Erkinjuntti, Marko Pöyhönen, Justin Hodgman...

Taiteilijoita Pelicansissa riittää yhä molemmin puolin vaihtopenkkiä, ja tylsää kotipeleissä ei tule olemaan.

Käytännössä jo lähteneeksi pelaajaksi laskettu ja kai puolittain päästettykin Janne Juvonen jäi sittenkin torjujaksi. Usein kieltämättä tuntui, että siirtyminen uusiin maisemiin voisi olla hyväksi sekä pelaajalle itselleen että seuralle. Askel eteenpäin uralla, ja 22-vuotias enolainen voi harpata mihin vain.

Avoin kysymys on puolustuspää. Onko joukkueessa sittenkin liikaa freelancereita? Puolustajalle luovuus on liigakaukaloissa hyve vain ylivoimassa viivapakkina, ja silloinkin riskit tiedostaen.

Jos hyökkääjistössä ei saada yli 25-vuotiaista kokoon ketjuakaan, on suurin osa pelaajista toki urallaan matkalla ylöspäin. Kyseisen osaston kokemattomuus onkin kauden suurin kysymysmerkki.

Lahdessa lupaillaan uutta pääsylippujen myyntijärjestelmää, jossa lippujen ennakkomyyntihinnat nousevat ja kenties jopa laskevat sen mukaan, millaista kysyntä on.

Läpimurto: Casimir Jürgens

Näytön paikka kirkkaimmissa valoissa 22-vuotiaalle puolustajalle, joka kuului Mestiksessä SaPKon mestarijoukkueen kulmakiviin. Tehopiste peliä kohti joukkueessa, joka luovii toisella sarjatasolla pudotuspelit läpi murskaavaan tappiottomaan tyyliin, kertoo huikeasta potentiaalista ainakin hyökkäyssuuntaan.

Kivijalka: Iikka Kangasniemi

Silmiä hivelevää vastustajan liki nöyryyttävää kiekollista taitoa on tarjolla, ainakin Pelicansin päästessä pakkopeliin. Kangasniemi työntyy kiekon kanssa läpi pienistäkin raoista ja kiemurtelee tahdilla, jolla kankeampi vastustaja putoaa kyydistä.

Uhkakuva: Borna Rendulic

Porissa ja Hämeenlinnassa ainakin tiedetään, että lahtelaisfaneja hemmotellaan tälläkin kaudella usealla taiteilijalla. Zagrebilaishyökkääjä kuuluu samaan hyppirimäkien alla totuttuun kaartiin, joka villitsee katsojat tempuillaan kaukalossa, mutta voi saada yhtä lailla kannattajat ja valmentajatkin kiehumaan myös muista syistä.