Kärppien kone jauhoi kärsivällisesti neljä maalia

Jussi Rynnäs Kärppien maalilla oli vakuuttava.

Kärpät–Ässät 4–1 (0–0, 1–0, 3–1)

Ratkaisu: Ässät osoitti, että se pystyy täysin tasavahvasti haastamaan runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen Kärpät.

Kärppien kone kuitenkin naksutti kärsivällisesti, ja Mikael Ruohomaa antoi suuntaviivat toisen erän alussa ajassa 23.05. Muutenkin Kärppien ykkösketju oli hyvä, vaikka runkosarjan viimeiset pelit menivät mollivoittoisesti. Julius Junttila nosti toisessa erässä kiekon ylärautaan.

Kolmannessa erässä Kärppien etumatkaa lisäsi maalinedustilanteessa Saku Mäenalanen ja varsin vakuuttavan niitin ampui ylivoimalla Kristian Vesalainen Miika Koiviston poikittaissyötöstä. Jäähyllä istui Jarno Kärki.

Ässille lohtua toi ajassa 52.26 Ville Korhonen.

Pelin teki vielä jännittäväksi Jani Hakanpää. joka istui kakkosen ajassa 57.23. Ässät haki kavennusta kuudella neljää vastaan, mutta Ruohomaa kävi tekemässä illan toisen osumansa tyhjiin.

1. Kyllä Oulussakin haukottin henkeä, kun kaukalossa päästiin pudotuspelien ihmeelliseen maailmaan. Ilme kaukalossa oli täysin erilainen kuin varsin väsyttävässä runkosarjassa. Tilanteet ja taklaukset vietiin täysillä loppuun, ja pelin intensiteetti oli korkea. Avauserässä oli lähes kaksi identtistä tilannetta, jotka johtivat pitkiin videotarkistuksiin. Molemmissa lihaa oli luukulla yllin kyllin – niin kuin pudotuspeleissä pitääkin, ja molemmilla kerroilla tuomio oli hylkäävä. Erä kesti bruttona peräti 52 minuuttia, kun minimissään se pelataan puolessa tunnissa.

2. Jussi Rynnäs Kärppien maalilla oli jälleen kerran mykistävä. Ottelu oli hänelle 11. kerta omaa kasvattajaseuraansa vastaan. Voitto oli hänelle 11:s. Rynnäs torjui avauserän viidennellä minuutilla huikealla tavalla Marco Insamin vedon takatolpalta. Olisiko peli saanut erilaisen käsikirjoituksen jos kiekko olisi mennyt sisään? Toisessa erässä Maksim Matushkinilla ja Niko Peltolalla olivat huikeat paikat tasoittaa peli, mutta Rynnäs kesti.

3. Yleisöä oli oululaisittain vähän 4537. Runkosarjassa keskiarvo oli lähes tuhat enemmän.

Oho! Kärppien puolustaja Taneli Ronkainen asteli toisessa erässä pukukopppiin. Näin ollen nuori Joona Huttula pääsi pelaamaan yhden vaihdon uransa ensimmäisessä pudotuspelissä. Ronkainen palasi muutaman minuutin kuluttua takaisin riviin.

Erikoista: Runkosarjassa Kärpät vältteli viivelähtöjä, mutta nyt niitä tuli roppakaupalla. Kolme pitkää videotarkistusta venyttivät ottelun kahteen tuntiin ja 50 minuuttiin.