Kärppien kirin käynnistänyt Karvinen: Totta hemmetissä olin jo odottanut maalia

KooKoo–Kärpät 3–5

Ratkaisu: KooKoon puolustuksesta löytyi liikaa aukkoja. Loukkaantuneen Juha Järvenpään tilalla runsaasti peliaikaa saanut Samu Perhonen oli maalilla kovin yksinäinen, kun oululaiset naputtelivat osumia puolustajien paljoa auttamatta.

Viime kaudella Sportissa Otto Karvinen viimeisteli viidesti. Vantaalaiskasvatin liigauran maalimäärä on nyt yhdeksän, TPS:ssä, Sportissa ja Kärpissä pelaamissaan 122 ottelussa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lähtökohdat: SaiPan kotonaan viikko sitten voittomaalikisassa kukistaneella ja torstaina Hämeemnlinnasta kolme pistettä hakeneella KooKoolla oli alla kaksi voittoa. Kotikaukalossa Kouvolassa pisteputkea oli pohjalla neljä ottelua eli koko alkuvuosi 2018. Edellisiltana SaiPan Kisapuistossa kylvettäneellä Kärpillä oli alla peräti kymmenen pelin pisteputki. Kärpät vaihtoi yön aikana maalivahtia ja kolmosketjun laitahyökkääjää, kun Sami Anttila nousi korvaamaan Jesse Ikosen.

1. erä: KooKoo oli tehnyt kotiläksynsä ja sai hyydytettyä edellisiltana mahtinäytöksen naapurikaupungissa Lappeenrannassa järjestäneen Kärpät. Yllättävän avoimessa ja paljon puolustusvorheitä sisältäneessä erässä nähtiin vain yksi maalia. Kärppien neloskenttä oli ottavana osapuolena, kun Tomi Leivo ja Arttu Pelli järjestelivät Miikka Pitkäselle avopaikan. Kolmossentteri Pitkäsellä oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin 11. osumansa merkiksi.

2. erä: Jo aiemmin yhden kauden maaliennätyksensä takonut Ville Leskinen laukoi kaukaa ranteella Kärppien tasoituksen. Maskia vedon edessä oli täyden kolmen tanssiparin verran. Osuma oli Kärppien kauden toiseksi parhaalle maalintekijälle 18:s. KooKoo kävi uudelleen johdossa kauden yhdeksännen maalinsa tehneen Malte Strömwallin ylivoimaosumalla. Ensi kertaa liigaurallaan viiteen maaliin yhdellä kaudella yltäneen Kärppien Miska Humalojan tasoitusta lukemiin 2–2 kelailtiin videolta oikein kunnolla. Ensin tarkistettiin, oli kiekko yleensäkään maalissa. Kun osuma hyväksyttiin, KooKoo haastoi tilanteen. Humalojan sai kiekon kieltämättä haltuunsa maalinedustalla niin, että osui kääntyessään luistimellaan maalivahtiin ennen kuin veivasi kiekon maalialueelle. Tahatonta ja kiekon haltuunottoon kuuluvaa pyörähdystä ei pidetty siis maalinvahdin häirintänä. Ratkaisu oli vähintään urheilullinen.

3. erä: Illan toisensakin ylivoimalla viimeistellyt Strömwall lämäsi KooKoon vielä kertaalleen johtoon, mutta sekään ei auttanut. Kärppien lopullinen repäisy oli nopea, kun Otto Karvinen kävi tolpalla viimeistelemässä tasoituksen (33) ja Mikael Ruohomaa survomassa maalinedustalla voittomaalin 43 vain 49 sekunnin välein. KooKoon Toni Kähkönen katseli jäällä molemmat takaiskut. Erikoisin maaleista oli kuitenkin pistepörssin johtoaan vankistaneen Julius Junttilan sinettiosuma päätösminuutilla. Koska KooKoo pelasi jo ilman maalivahtia, hyväksyttiin Junttilan puolittainen läpiajo maaliksi KooKoon Jake Newtonin kampitettua hänet.

Ottelun hahmo: Kärpiltä löytyi maalintekijä jokaisesta ketjusta. TPS:n ja Sportin kautta Ouluun kulkeutunut laitahyökkääjä Otto Karvinen, 27, avasi vihdoin maalitilinsä oululaisseurassa. Osuma syntyi hänen kauden 20. liigaottelussaan neljä syöttöpisteen jatkoksi. ”Totta hemmetissä olin jo maalia odottanut. Duunariosaston miehenä jämäkkyys on pelissäni kuitenkin maaleja tärkeämpää”, totesi viime kaudella Sportissa viisi maalia tehnyt Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti.

Erikoista: On aika älyvapaata toimintaa, jos tai siis kun säännöt pakottavat pitämään mainoskatkon heti seuraavan pelikatkon aikana, kun juuri on tehty videotarkastusta ja siitä seurannutta haastoa yli viiden minuutin ajan.