Kärpille jo kahdeksas voittopotti putkeen

Pelicans-Kärpät 2-3 vl.

Lähtökohdat: Kärpät porskutti kuukauden voittoputkessa, jonka ainoana tahrana oli HIFK:n Oulusta hakema piste.

Kärppien Jari Sailio intoutui Lahdessa pelintekijäksi. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pelicansilla oli aivan päinvastainen putki, yksi piste viiteen viimeisimpään peliin ja neljä viimeisimmän kuukauden ajan kahdeksaan otteluun. Kummatkin joukkueet lähettivät kaukaloon alkukauden kakkostorjujansa (Pelicansin Janne Juvonen ja Kärppien Jussi Rynnäs), koska Kärpät pelaa lauantaina Kouvolassa ja Pelicans Kuopiossa.

1. erä: Molemmat joukkueet selvittivät yhden alivoiman ennen Kärppien nelosketjun iskua hieman ennen erän puoliväliä. Pelintekijäksi paljastunut Jari Sailio vapautti Sami Anttilan kauden toisen maalin tekoon aloituskaarelle. Erätauolle lähdettiin tasalukemista isäntien Miska Siikosen kuitattua oululaisosuman kauden kymmenennellä maalillaan. Kaksi Kärppä-pelaajaa loukkaantui avauserässä, kun Pelicansin Mikko Kousa kolasi Miska Humalojan maalivahti Rynnäksen päälle. Humaloja kävi pukukopissa teipattavana kesken erän, Rynnäs jätti paikkansa Veini Vehviläiselle sekuntia ennen erätaukoa.

2. erä: Kamppailu alkoi kallistua Kärppien suuntaan, mutta siihen Pelicans teki parhaansa vieraita auttaakseen. Lahtelaiset ottivat toisenkin erän alkuhetkille jäähyn väärästä vaihdosta. Vieraat pääsivät johtoon erän puolivälin jälkeen nopealla vastaiskulla, jossa puolustaja Mikko Niemelä pelasi Mikael Ruohomaalle avopaikan. Juvonen torjui Ruohomaan maalintekoyrityksen, mutta Niemelä seurasi tilanteen ja kävi laittamassa paluukiekosta kauden kiintiömaalinsa.

3. erä: Tilanne sähköistyi kuin salamana kirkkaalta taivaalta, kun Pelicansin Aleksi Rekoselle pelattiin päädystä vetopaikka kaarelle erän puolivälissä. Syötön voima yllätti jopa Rekosen vierellä päivystäneen Kärppien Juha Koiviston, joka saattoi vain katsella Rekosen verkkoon viuhunutta loistovetoa.

Jatkoaika: Kärpät piti kiekkoa enemmän, mutta varman päälle paikkaa hakiessa ei paljoa tapahdu. Lahtelaisyleisö intoutui jopa viheltämään Kärpille, kun vieraiden hyökkäyssiniviivalla oli vedetty letkajenkkaa pahimmillaan lähes minuutti.

Ratkaisu: Voittomaalikisan bonuspiste irtosi oululaisille Ville Leskisen ja viimeisenä yrittäneen Mikael Ruohomaan maaleilla, kun välissä isännistä oli tehnyt maalin vain Jesse Mankinen.

Ottelun hahmo: Kärppien nelosketjun Jari Sailio intoutui pelintekijäksi tarjoilleessaan ketjukavereilleen muitakin kuin Sami Anttilan avauserässä hyödyntämän maalintekopaikan. Kärppien nelonen, joukossa myös sentteri Miska Humaloja, toi iltaan paras väriä.

Erikoista: SM-liigan tulospalvelussa oli minuuttikaupalla tilanteena Pelicansin johtolukemat 1-0, kun ilmeisen innokas kirjuri tuli ladanneeksi Kärppien johtomaalin isäntien puolelle. Nähtävästi teko onnistui, koska numerosarja 18, 41 ja 27 toimi molemmissa joukkueissa. Kärppien maalin teki Sami Anttila syöttäjinä Jari Sailio ja Miska Humaloja. Julkisuuteen maali meni Pelicansin Aleksi Rekosen tekemänä ja Janne Juvosen sekä Miska Siikosen syöttämänä.