Kärpät voitti jatkoajalla ja siirtyi katkaisupaikkaan

Blueslähtöinen Jani Hakanpää sai ensin tietää, ettei pelikieltoa tullut, ja sitten illalla hän teki avausmaalin HIFK:ta vastaan. Europhoto/Jukka Rautio.

Kärpät-HIFK 2-1 ja.(0-0; 1-0, 0-1, 1-0)

Tilanne: Kärpät johtaa 3-2

Ratkaisu: Kun Kärppien saama ylivoima ihan lopussa ei tuottanut tulosta, niin jatkoerään mentiin toisen kerran välieräsarjassa. Sarjan toinen peli päättyi jatkoerässä Miska Humalojan maalilla hyvin nopeasti. Kärpillä oli nytkin kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta tulosta ei tullut. Mutta sitten 4-4-tilanteessa pari minuuttia ennen jatkoajan ensimmäisen erän päättymistä Mikael Ruohomaa sai karvattun kiekon ja teki voittomaalin.

1 pointti: Kärpät oli hajoittanut kovaa jälkeä runkosarjassa tehneen ykkösketjunsa. Julius Junttila oli tehnyt toisessa pelissä yhden maalin, mutta muuten oli pelattu ”kiikaritehoin”. Mikael Ruohomaa jäi ykköseen saaden laidoilleen Nicklas Lasun ja Kristian Vesalaisen. Junttila oli kakkosessa Saku Mäenalasen ja Ville Leskisen kanssa. Runkosarjan maaliykkönen Charles Bertrand pelasi Miska Humalojan johtamassa kolmosketjussa yhdessä Juha Koiviston kanssa.

2 pointti: Jani Hakanpää teki ottelun avausmaalin, kun löi omasta laukauksestaan tulleen palautuskiekon sisään. Hänen ensimmäistä laukaustaan seurasi Miro Heiskasen huono purku suoraan takaisin puolustajakolossille. Tämä oli viides peräkkäinen puolustajan tekemä kärppämaali. Aiemmin niin Shaun Heska kuin Miika Koivisto olivat tehneet kaksi maalia.

3 pointti: Juha-Pekka Haataja teki HIFK:n avausmaalin kolmannen erän alussa. Hän on voittanut Suomen mestaruuden kummassakin joukkueessa. Kärpissä hän pääsi juhlimaan kahtena peräkkäisenä keväänä vuosina 2004 ja 2005. HIFK:ssa kultaa tuli vuonna 2011.

Erikoista: Kärppien Jani Hakanpää sai pelata. HIFK oli tehnyt hänen taklauksestaan Juha-Pekka Haatajaan tutkintopyynnön epäillen taklauksen osuneen päähän. Kurinpitodelegaatio totesi kuitenkin, ettei taklaus osunut päähän. Näin Hakanpää ei saanut pelikieltoa, vaan pelasi kolmosparissa yhdessä Teemu Kivihalmeen kanssa. Päätöksestä tiedotettiin aamupäivällä, joten Hakanpäällä oli jännittävä päivä.

Oho: Raksilassa oli jo yksi mestaruuspokaali. Kärppien naiset voittivat juuri toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa ja olivat pokaalin kanssa hallissa.