Kärpät voitti jälleen HIFK:n

HIFK-Kärpät 2–4(1–2, 1–0, 0–2)

Lähtökohdat: Kärpät oli runkosarjan ykkösenä vakuuttavalla kahdeksan pisteen erolla ennen TPS:ää. Se oli ykkönen niin koti- kuin vieraspeleissä. Kärpät oli tehnyt eniten ja päästänyt vähiten maaleja. Ylivoimapeli oli ollut vasta kuudenneksi parasta, ja tämä olikin ainoa merkittävä tilasto, jossa HIFK oli parempi. HIFK oli sarjassa kuudentena. Kärpät oli hävinnyt vain yhden seitsemästä viime pelistään ja tuokin tappio oli tullut vasta voittomaalikilpailussa. HIFK:lla oli samalta ajalta sama saldo eli kuusi voittoa ja yksi tappio voittomaalikilpailussa. HIFK:lla oli noissa peleissä kolme kahden pisteen voittoa ja Kärpillä kaksi. Kärpät oli hallinnut kauden aiempia keskinäisiä pelejä, kun oli voittanut kaikki kolme. Ensin se voitti lokakuussa peräti 5–0 ja sitten marraskuussa samoin kotonaan 3–2 voittomaalikilpailun jälkeen. Joulukuussa se oli maalein 4–3 parempi ulkopelissä Helsingissä. Koska joukkueet ovat samassa välisarjassa, niin niillä on vielä kaksi keskinäistä jäljellä. Perjantaina toinen päivä maaliskuuta ne kohtaavat Helsingissä ja heti seuraavana päivänä Oulussa.

HIFK oli saanut Thomas Nykoppin takaisin ykkösketjuun pitkältä sairaslistaltaan. Joe Finley oli jälleen poissa ja puolustuksessa nähtiinkin taas Miihkali Teppo. Kärpillä ei ollut yhtään merkittävää poissaoloa.

1 erä: Ottelu alkoi aika hämmentävästi sata prosenttisella ylivoimapelillä. Ensin Ville Varakas sai istunnon, jota ei ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun Saku Mäenalanen pääsi lyömään kiekon tyhjästä paikasta maaliin. Kärpillä oli kova painostus ja se sai kiekon ruuhkaan HIFK:n maalin eteen. Siitä kiekko pomppasi sopivasti Mäenalaselle. Kärpät sai oman jäähynsä väärästä vaihdosta eli kentällä oli liikaa pelaajia. Nyt oli kulunut jo reilusti yli minuutti, kun Patrick Carlsson löysi maalin kulmalta toisella puolella vapaana olleen Vili Sopasen, joka pääsi samoin lyömään kiekon tyhjään maalin. Kumpikin sai vielä yhden jäähyn, mutta täydellinen ylivoimapeli ei sentään jatkunut. Molempien jäähyjen aikana olivat kuitenkin mahdollisuudet niin yli- kuin alivoimamaaleihin, siksi hyvät tilanteet molemmat pystyivät luomaan. Aivan viimeisellä minuutilla pääsi liigan vaarallisin kaksikko 2-1-hyökkäykseen. Seurauksena oli luonnollisesti Kärppien johtomaali. Pistepörssiä johtava Julius Junttila syötti maalipörssiä johtavalle Charles Bertrandille, eikä tämä erehtynyt.

2 erä: Kun Kärpät oli lopettanut ensimmäisen erän tehokkaasti, niin HIFK aloitti toisen. Vain runsaat puoli minuuttia oli kulunut, kun Juhani Tyrväinen sai hienon syötön Erik Thorellilta keskelle hyvään maalipaikkaan ja tasoitti pelin. Kärpät hallitsi niukasti peliä, mutta ei saanut maalia aikaan. Ottelu oli paras peli, jota Helsingissä on tällä kaudella pelattu. Kumpikin joukkue keskittyi hyökkäämiseen eikä vain puolustamiseen. Tapahtumia riitti koko ajan. Kärppien Jari Sailio otti erän ainoa jäähyn, mutta HIFK:n ylivoimapeli oli tehotonta.

3 erä: Kovin paljon erää ei ollut ehtinyt kulua, kun Ville Varakas sai viiden minuutin jäähynsä. Hän taklasi kovaa hyökkäyssiniviivan tuntumassa kiekon syötön jalkoihinsa saanutta Sami Anttilaa. Hidastusten perusteella taklaus osui selvästi päähän ja Varakas sai viiden minuutin jäähyn ja joutui ulos pelistä. Heti jäähyn ensimmäisellä minuutilla Bertrand teki toisen maalinsa vieden Kärpät taas johtoon. Mutta yleensä viiden minuutin ylivoimat eivät ole suhteessa yhtä tehokkaita kuin kakkoset, eikä Kärpät saanutkaan toista maalia. HIFK sai vielä hyvät mahdollisuudet ottelun lopussa, kun Kärpät otti kaksi jäähyä. Tulosta ei kuitenkaan tullut. Kun HIFK otti maalivahdin pois, niin Shaun Heska löi kiekon tyhjään maaliin.