Kärpät tasoitti Miska Humalojan jatkoaikamaalilla

Oilwer Kaski (oik.) teki HIFK:n kolmannen maalin. Vieressä Jarkko Malinen. Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK-Kärpät 3-4 ja(1-0, 2-1, 0-2, 0-1 )

Tilanne 1-1

Ratkaisu: Kärppien kova takaa-ajo kolmannessa erässä tuotti tulosta. Ensin Lasse Kukkonen kavensi maalin kulmalta ja erän puolivälissä Julius Junttila nosti tasoituksen Juha Jääskän menetettyä pahasti kiekon hänelle. Kolmannessa erässä Kärpät näytti ensimmäisen kerran näissä pudotuspeleissä mahdolliselta mestarilta. Kärpät hallitsi erää muutenkin ja Ville Leskinen löi vielä tolpan ennen jatkoaikaa. Sitä pelattiin vain pari minuuttia, kun Miska Humaloja teki voittomaalin.

Pointti 1: Kovin paljon Kärpät ei näyttänyt oppineen ensimmäisestä pelistä, vaan puolustus suorastaa aukesi ensimmäisessä maalissa, kun Miro Heiskanen tuli toisessa aallossa keskelle. Juuri tuollaiset virheet maksoivat sille ensimmäisen ottelun.

Pointti 2: Kärpät sai 1-1-tasoituksen aika harvinaisesta ylivoimapelistä, kun se pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan. Tilanne syntyi, kun ensin Miska Humaloja oli saamassa kakkosen ja sitten Ville Varakas lähti mukana poikittaisesta mailasta. Molempien ollessa vajaalla Miro Heiskanen sai jäähyn kampituksesta. Summeri pelasti HIFK:n vielä takaiskusta, mutta heti toisen erän alussa Kristian Vesalainen tasoitti pelin. Tilaa jäällä on niin paljon, että kiekkovarma joukkue pitää varmasti pelin halussaan. Alivoimajoukkue voi vain toivoa purkua ja luottaa maalivahtiinsa.

Pointti 3: HIFK:n ylivoimapeli on ollut heikkoa ja vasta seitsemänneksi parasta pudotuspeleissä. Kärppien alivoimapeli sen sijaan on ollut parasta. Mutta toisessa erässä tilanne muuttui, ja HIFK sai kaksi maalia ylivoimalla. Ensin onnistui kokoonpanoon palannut Erik Thorell ja Kärppien jäähysuman aikana kahden ylivoimalla Oliwer Kaski.

Oho: Päähän kohdistuvia taklauksia on joskus vaikea nähdä. Niin päätuomarit Stefan Fonselius ja Anssi Salonen jättivät viheltämättä, kun Kärppien Rami Hakanpään olkapää osui HIFK:n kapteeni Lennart Petrelliä päähän. Osa katsojista näki tilanteen, josta tuli hirveä vihellyskonsertti, kun uusinta näytettiin videotaululla. Mutta kun ei ole alun perin vihelletty, niin ei sitä jälkeenpäin voi tehdä. HIFK:n onneksi Petrell pystyi jatkamaan pelaamista.

Erikoista: Maamme-laulun tyyli oli vaihtunut kokonaan. Kun puolivälieriin HIFK oli hankkinut rokkihenkisiä laulajia, niin nyt baritoni Juuso Hemminki veti oikein perusoopperatavalla. Kun Kärpät oli vastassa, niin kerto-osuuden pohjoinen-venytys sopi hyvin sen faneille.