Kärpät puski päätään Kevin Lankisen muuriin

HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen pysäytti Oulussa tiistaina 32 kiekkoa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto.

1. välieräottelu

Kärpät–HIFK 1–4 (0–1, 0–0, 1–3)

Ratkaisu: HIFK oli erittäin kamppailuvoimainen ja oli jämäkkä oman maalinsa edustalla. Se odotti kärsivällisesti, ja kun tuli iskun paikka, se iski. Oma lukunsa oli tietenkin maalivahti Kevin Lankinen, jonka play off -uran ensimmäinen nollapeli suli vasta ajassa 59.27, kun Jari Sailion ranneveto upposi muutamasta metristä sisään. Tuossa vaiheessa HIFK johti jo 4–0.

1. pointti. Kun panokset kasvavat maalivahtipelin ja erikoistilanteiden merkitys kasvaa. Nyt 32 kertaa torjunut Lankinen otti Veini Vehviläisestä henkisen niskalenkin, vaikka nuori kärppävahti (18 torjuntaa) oli täysosumiin täysin syytön. Kaikissa kolmessa maalissa HIFK-pelaaja pääsi iskemään kiekon takatolpalta likin tyhjään maaliin, kun kotijoukkueen pakasi sekosi siis kolme kertaa.

Toisessa päässä Kärppien ylivoima jauhoi tyhjää, mutta sama oli tilanne kyllä HIFK:llakin.

2. pointti. Avausmaalin teki ensimmäisessä erässä Juha Jääskä Miro Heiskasen sokkosytöstä. Kun Kärpät lisäsi toiseen erään huomattavasti potkua, sen olisi pitänyt lukuisista tekopaikoista osua ainakin kerran tai kaksi. HIFK kiitti heti kolmannessa erässä Vili Sopasen ja kapteeni Lennart Petrellin maaleilla. 0–3 lähti Mikael Ruohomaan karkeasta syöttövirheestä.

3. pointti. Valmentaja olivat lyhytsanaisia. HIFK:n Ari-Pekka Selin käytti ilmaisua ”asiallinen vieraspeli” sekä tietenkin suitsutti Lankisen huippupeliä. Kärppien Mikko Manner kiteytti hyvin pelin hengen: ”HIFK oli kurinalaisen tyly, mutta taistelu jatkuu”.

Oho! HIFK:n on vain yksi kärppätaustainen pelaaja Juha-Pekka Haataja, joka iski kiekon tiistaina tyhjiin. Kärpissä HIFK:ssa kiekkoileita on kolme; Kristian Vesalainen, Jasse Ikonen ja Jari Sailio, joka niin ikään teki maalin.

Erikoista: Oululaisyleisö ei vieläkään syttynyt tulemaan paikalle, vaikka käsillä ovat kauden parhaat pelit. 4447 maksanutta katselijaa on HIFK-otteluun on aivan liian vähän, kun areenalle mahtuisi yli 2000 katselijaa enemmän.