Kärpät nuiji Ässät jään rakoon jo avauserässä

Veini Vehviläinen on nousemassa Kärppien ykkösvahdiksi.

Kärpät–Ässät 5–1 (3–0, 2–0, 0–1)

Ratkaisu: Fakta tai myytti, mutta onko ratkaisevan ottelun katkaiseminen pudotuspeleissä kaikkein vaikeinta. Oulussa se oli keskiviikkona myytti. Kärpät nuiji Ässät jään rakoon jo avauserässä ja jatkoi toisessa erässä samaa tahtia.

Ässät tuli otteluun vauhdilla, rymistellen ja miehekkäästi, mutta marginaalit olivat tällä kertaa Kärppien puolella. 5–0-tappioasemasta on liki mahdotonta nousta vierasottelussa voittoon. Ässille pientä lohtua toi Jarno Kärjen kavennus ajassa 44.55.

Kärppien tehomiehinä häärivät 1+2=3 tehot tehneet puolustaja Shaun Heshka ja ykkösketjun laitahyökkääjä Julius Junttila. Kärpät teki viidestä maalistaan kolme ylivoimalla.

1. pointti. Ässät sai otteluun todella painajaismaisen alun, kun kolmosketjuun nostettu ”perusneloskenttäläinen” Sami Anttila teki jo parin minuutin kuluttua pelin 1–0:aan. Shaun Heshkan ja Julius Junttilan ylivoimamaalit lisäsivät porilaisten tuskaa.

2. pointti. Veini Vehviläisestä on kasvamassa suurien pelien mies. Nuorukainen torjui taidolla porilaisten hyvätkin yritykset, ja voi vain visioida, että hän on Kärppien tolppien välissä joukkueen ensimmäisessä välieräottelussa. Sitä vastoin Andreas Bernardin vire ei tällä kertaa ollut parhaimmillaan. Kolmannessa erässä italialainen torjiui tosin vain kolme kiekkoa, mikä kuvaa hyvin Ässien vahvaa rynnistystä.

3. pointti. Oululaisyleisö ei ole vieläkään syttynyt pudotuspeleihin, vaikka käsillä ovat kauden mielenkiintoisimmat ottelut. Nyt Raksilassa virkamiesyleisöä oli paikalla vain 4793 maksanutta katselijaa.

Oho! Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli sekoittanut ketjuja siinä määrin, että kolmosketjun 18-vuotias keskushyökkääjä Rasmus Kupari toi iloa kakkosketjuun. Ruotsalaissentteri Nicklas Lasu puolestaan vahvisti kolmosta, kuten Kärppien avausmaali osoitti. Ratkaisu oli erittäin onnistunut. Tosin Lasua ei enää nähty kolmannessa erässä

Erikoista: Kärpät on ensimmäinen jatkaja kevään puolivälierissä. Vastustajasta ei ole vielä mitään tietoa. Se voi olla SaiPa, KalPa tai HIFK.