Kärpät loppuotteluihin Kristian Vesalaisen maalilla

Kristian Vesalainen teki toisessa erässä Kärppien johtomaalin. Europhoto/Jukka Rautio.

Kärpät-HIFK 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Tilanne: Kärpät voitti 4-3 ja meni loppuotteluihin.

Ratkaisu: Kristian Vesalaisen maali toisessa erässä jäi voittomaaliksi. Tiastelu oli kovaa, kuten oli ollut koko podotuspelisarjan aikana.

1 pointti: Kummankin joukkueen avausmaalin tehnyt avasi maalitilinsä näissä pudotuspeleissä. Otto Karvinen ohjasi maalin kulmalta Lasse Kukkosen siniviivalaukauksen sisään. Karviselle maali oli peräti ensimmäinen pudotuspelimaali. Karvinen on pelannut pudotuspelejä Sportissa, mutta pari peliä meni ”kiikaritähtäimellä”. Tähän asti Kärpissä oli tullut yksi maalisyöttö. Teemu Tallberg tasoitti pelin Veini Vehviläisen kadotettua kiekon näkyvistään. Tallbergin pieni sutaisu tarkistettiin videolta, mutta kiekon todettiin olevan kokonaan maalissa. Sportissa aiemmin yhden pudotuspelimaali tehnyt Tallberg osui tänä keväänä viimeisessä pelissä JYPiä vastaan, mutta tämä oli ensimmäinen Kärppiä vastaan.

2 pointti: HIFK hallitsi hieman tasaista ensimmäistä erää, mutta toista Kärpät vei selvästi, vaikka torjunnat menivätkin tasan. Kotijoukkue pääsi muutaman kerran nopeisiin hyökkäyksiinsä ja yhdestä tulinkin johtomaali. Mikael Ruohomaa ja Kristian Vesalainen pääsivät 2-1-hyökkäykseen Ryan O’Connoria vastaan, kun Miro Heiskanen kompuroi hieman hyökkäyssiniviivalla. Ruohomaa löysi tarkalla syötöllään Vesalaisen, joka ei epäonnistunut ratkaisussaan.

3 pointti: Kolmas erä oli maaliton. Lähimpänä oli Kärppien Nicklas Lasu, jonka laukaus putosi Kevin Lankiselta, mutta Markus Kankaanperä ehti sutia kiekon pois ennen sen lipuista maaliin. Tilanne tarkistettiin videolta, mutta ratkaisu oli nopea: ei maalia. HIFK yritti erässä rajusti tasoitusta saaden hyviä paikkoja. Mutta Kärpät puolusti hyvin ja sai vastaiskuista muutaman paikan.

Erikoista: HIFK olisi voinut ratkoa ylivoimapelillään, mutta se oli yhtä heikkoa, kuin on ollut koko pudotuspelien ajan. Keskiarvo on vain kymmenen prosentin hujakoilla ja se on huono prosentti. Vain Ässillä ja Lukolla on ylivoima ollut vielä heikompaa.

Oho: Oulun yleisömääriä ja yleisön hiljaisuutta on ihmetelty, mutta nyt ei tarvinnut. Raksilan halli eli Energia Areena oli nyt loppuunmyyty. Katsojia oli siten 6593.