Kärpät kaatoi HIFK:n puolustajien maaleilla

Shaun Heshka teki ottelun avausmaalin, joka oli samalla Kärpille ensimmäinen pelin avausmaali HIFK:ta vastaan. Europhoto/Jukka Rautio.

Kärpät-HIFK 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Tilanne Kärpät johtaa 2-1

Ratkaisu: Kärppien puolustajat olivat todella tehokkaita, kun Shaun Heshka ja Miikka Koivisto tekivät ottelun ainoat maalit. Niillä runkosarjan ykköset veivät voiton ja siirtyivät välieräsarjassa 2-1-johtoon HIFK:ta vastaan. Ottelu oli erittäin tasainen, mutta uransa ensimmäisen pudotuspelien ensimmäisen nollapelinsä torjunut Veini Vehviläinen pysäytti kaikki yritykset.Miikka Koivisto teki vielä toisensa lyötyään kiekon HIFK:n tyhjään maaliin.

1 pointti: Kun Shaun Heshka teki siniviivalta ensimmäisessä erässä maalin, niin Kärpät sai ensimmäisen kerran avausmaalin tässä sarjassa. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun joukkue johti välieräsarjassa peliä. Ensimmäisessä pelissä se oli joko tasatilanteessa tai häviöllä. Sama koski toista ottelua, jonka Kärpät voitti jatkoajalla.

2 pointti: Miikka Koivisto lisäsi johdon toisessa erässä siniviivalaukauksella Kärppien toisesta ylivoimatilanteesta. Tämä oli Kärppien toinen ylivoima pelin aikana. Ensimmäisessä pelissä se ei onnistunut kertaakaan, mutta toisessa Kristian Vesalainen onnistui harvinaisessa 4-3-ylivoimassa.

3 pointti: Ranskalainen Charles Bertrand on tehnyt vasta yhden maalin pudotuspeleissä, kun osui neljännessä pelissä Ässiä vastaan. Tulos ei suinkaan ole huono, mutta runkosarjan maaliykköseltä on varmasti odotettu enemmän. Kun runkosarjan loppukin meni maaleitta, niin huono vaihe on menossa. Paikkoja on ollut ja tänäänkin muutama todella hyvä tilanne, mutta vain tulokset lasketaan.

Oho: Välierien kolmas ottelu kiinnosti vihdoinkin yleisöäkin. Raksilan hallissa oli 6425 katsojaa eli lähellä oltiin loppuunmyytyä. Ensimmäisessä välieräottelussa oli vain 4447 katsojaa, kun Kärppien yleisökeskiarvo runkosarjasta oli 5394.

Erikoista: Kärppien ykkösketjun keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa ei pystynyt pelaamaan ottelua edellisessä pelissä saamansa käsivamman takia. Hänen paikkansa otti ruotsalainen Nicklas Lasu. Samalla muuttuivat myös muiden keskushyökkääjien ketjupaikat. Saku Mäenalanen siirtyi keskelle ja oli kakkosketjussa. HIFK:ssa veteraanipuolustaja Markus Kankaanperä oli poissa ja Juuso Salmi oli seitsemäs puolustaja. Panu Mieho palasi vieraiden kokoonpanoon neljännen ketjun keskushyökkääjäksi.