Kärpät hoiti pisteet Ouluun kliinisen tehokkaasti

Ratkaisu

Pelaajien tasoero näkyi selvästi ottelussa. Vähämaaliset loppulukemat 0-2 mairittelevat kotijoukkuetta, joka oli jatkuvasti pari potkua liigakärkeä perässä.

Lähtökohdat

Ensimmäisessä maajoukkuetauon jälkeisessä ottelussaan kohtasivat sarjakärki Kärpät ja sijalla kolmetoista oleva Ilves. Kotijoukkue Ilves kaipaisi kovasti pisteitä noustakseen pudotuspelikisaan toden teolla mukaan.

1. erä

Ensimmäisessä erässä pelin kulku oli kaksijakoista. Ilves pystyi haastamaan Kärppien kolmos- ja nelosketjuja, mutta vierailijoiden kaksi kärkiketjua painoivat pelin jatkuvalla syötöllä Ilves-päätyyn.

Kärpät sai hyvällä liikkeellään hankittua Ilvekselle myös kaksi jäähyä, mutta tamperelaisten alivoima toimi hyvin, eikä kärppäylivoima saanut jauhettua kovin hyviä maalipaikkoja.

Erän ainoa maali nähtiin 21 sekuntia ennen erän päätöstä, kun vierailijoiden nelosketju sai rakennettua maalipaikan Otto Koivulan menetettyä kiekon omalla siniviivalla.

Sami Anttila iski kiekon maaliin komealla rannelaukauksella. Syöttöpisteet ketjukavereilleen Jari Sailiolle ja Miska Humalojalle.

2. erä

Kärppien kärkiketjujen vahva myllytys jatkui läpi toisen erän, mutta Riku Helenius Ilves-maalilla ei antautunut toista kertaa.

Ensimmäistä erää tasaisemmassa erässä myös Veini Vehviläisen vartioimalla maalilla nähtiin tilanteita, mutta kiekko ei löytänyt tietään yli maaliviivan.

3. erä

Kolmannessa erässä peli aaltoili kahta ensimmäistä enemmän keskialueella, ja maalipaikat olivat suhteellisen vähissä.

Kärpät kuitenkin hyödynsi erän ensimmäisen todellisen maalipaikkansa ennen erän puoltaväliä ja siirtyi 0-2-johtoon Charles Bertrandin kauden kuudennellatoista osumalla. Syöttöpisteet maaliin Miika Koivistolle ja Julius Junttilalle.

Ilves sai erän jälkimmäisellä puoliskolla vielä kahdestikin mahdollisuuden kaventaa ylivoimalla, mutta edes Mark Floodilla vahvistettuna ei ykkösylivoima saanut luotua todellista maalipaikkaa.

Erikoista

Ottelun mielenkiintoisin tuomio jaettiin ensimmäisessä erässä ajassa 8.18, kun sekä Ilveksen Joe Piskula että Kärppien Anttila passitettiin väkivaltaisuusistunnolle.

Tavallisessa laitakähinässä ei hidastusten perusteella näyttänyt tapahtuneen oikein mitään jäähyn arvoista, ja molemmat pelimiehet naureskelivatkin erän päätyttyä tapahtuneelle jäällä.