Kapteeni Kallio upotti KooKoon esimerkillään

Kapteeni Kallio johti jälleen joukkojaan etulinjassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

TPS:llä riitti johtajuutta Suomi 100 -juhlaottelussaan. Mittavat juhlallisuudet veivät parhaan terän ottelun alusta ja KooKoo ehti käväistä johdossa alkuhetkillä, mutta Henrik Tallinderin avauserän tasoitusosuman jälkeen keskiviikkokoitos kääntyi täysin isäntien komentoon. TPS vei toisen erän myllytyksen jälkeen sarjapisteet lukemin 5–2. Päätöserä jäi lähinnä muodollisuudeksi.

Luovuttuaan 1990-luvun retropaidoista toiseen erään Palloseura siirtyi pelaamaan kuin Vladimir Jursinovin pataljoona aikoinaan. TPS lisäsi vauhtia, jyräsi yli vierasjoukkueen ja latoi kolme toinen toistaan näyttävämpää osumaa kouvolalaisvahti Juha Järvenpään selän taakse. Etulinjassa joukkoja johti tutusti ykkösvitja Kallio-Perrin-Lindsten, ennen kaikkea kovin tehoin osunut kapteeni Tomi Kallio (1+2).

 – Hieno toinen erä oli ehkä enemmän sitä, että oltiin lievästi sanottuna pettyneitä ekaan erään. Haluttiin "Ekin" kanssa näyttää suuntaa ja tuoda lisää vauhtia ja toimintaa, tällä kertaa se onnistui aika täydellisesti. Hienosti löytyi kuvioita ja toinen erä oli koko joukkueelta vahva, sellaista peliä mitä me pystymme parhaillamme pelaamaan. Sitä olisi tarkoitus pelata aina, mutta siihen ei ole ihan vielä päästy, Kallio summasi.

Monen muun kotiottelun tapaan TPS aloitti ottelun varsin jähmeästi. Kallion mukaan syynä eivät kuitenkaan olleet ottelun edeltäneet juhlallisuudet ja torvisoitot.

– En usko, että se vaikutti, ei se ollut niin pitkä aika. Ehkä siinä oli enemmän sitä edellisen kotipelin turhauttavaa tappiota taustalla. Silloin sössittiin peli heti ekaan erään ja ehkä nyt ajateltiin vähän liikaa ja oli liian vähän tekoja.

Kokonaispistemäärän valossa Kallio on terveenä pysyessään matkalla uransa tehokkaimpaan liigakauteen, pisteitä on keskiviikon jälkeen kasassa jo 29. KooKoo-ottelun osuma oli kuitenkin maukas, sillä edellisen maalinsa Kallio teki 13 ottelua aiemmin lokakuun puolivälissä.

Maaliton putki ei konkaria ehtinyt huolestuttaa.

– Sanotaanko näin, että mulla oli varmaan siihen kahteentoista peliin kaksitoista syöttöpistettä, ei hirveän moni sitä lyö pöytään Liigassa. En miettinyt yhtään niitä maaleja, koska olen pystynyt koko ajan auttamaan joukkuetta ja olemaan.monipuolinen. Enemmänkin olen pelannut hyvällä itseluottamuksella ja hyvällä fiiliksellä, koska omalla ketjulla on peli kulkenut, Kallio linjasi.

Palloseuran kärkihyökkääjät ovat läpi syyskauden kärsineet erinäisistä loukkaantumisista. Nyt turkulaisyleisö pääsi pitkästä aikaa iloitsemaan tutun ykkösketjun näytöksestä Jasper Lindstenin elvyttyä pelikuntoon.

– Olen tosi iloinen siitä, että Jasper pääsi takaisin pelaamaan. Me tarvitaan Ekin kanssa hänen nuoruuden intoaan ja hän tarvitsee meitä, ketjuna meillä on hyvä meininki. Olin itsekin innoissani hänen paluustaan, Kallio kehaisi.